Νέος δρόμος Αεροδρομίου: Προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή

Νέος δρόμος Αεροδρομίου: Προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται ότι θα αρχίσει η εκπόνηση της νέας μελέτης επιπτώσεων στο περιβάλλον από την κατασκευή τμήματος του δρόμου αεροδρομίου Πάφου – τουριστικής περιοχής. Οι σχετικές οδηγίες, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Φ», έχουν ήδη δοθεί από το Υπουργείο Μεταφορών μετά τις σχετικές αποφάσεις της τριυπουργικής σύσκεψης στην Πάφο στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στόχος της νέας μελέτης είναι να καταδείξει κατά πόσο είναι εφικτό να ολοκληρωθεί το τελευταίο τμήμα του δρόμου μήκους δύο χιλιομέτρων χωρίς να υφίστανται τα κωλύματα που τίθενται από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Οι ενστάσεις αυτές, όπως είναι γνωστό, έχουν ως αποτέλεσμα να παραμένει ημιτελής ο δρόμος και για μια απόσταση δύο χιλιομέτρων, που θα κάλυπτα οι διακινούμενοι αν ολοκληρωνόταν το έργο, να αναγκάζονται σήμερα να οδηγούν 20 συνολικά χιλιόμετρα για να μεταβαίνουν στην τουριστική περιοχή.


Όπως είχαν επισημάνει οι συναρμόδιοι υπουργοί Μεταφορών, Γεωργίας και Εσωτερικών, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η λήψη αποφάσεων που θα εξυπηρετούν τους πολίτες, με ταυτόχρονο όμως σεβασμό στο περιβάλλον και τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Στο σημείο εκείνο παρά τον ποταμό της Έζουσας, παρατήρησαν, υπάρχει σύγκρουση τόσο με το εθνικό δίκαιο όσο και με Ευρωπαϊκές οδηγίες, διαβεβαίωσαν ωστόσο ότι θα γίνει εξαντλητική εξέταση κάθε σεναρίου προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης δήλωσε ότι οι φορείς της Πάφου θα αναμένουν την ολοκλήρωση της νέας μελέτης, τονίζοντας ότι υπάρχουν λύσεις ώστε και το περιβάλλον να προστατευθεί, αλλά και ο δρόμος να γίνει όπως αρχικά σχεδιάσθηκε.

Πηγή: Φιλελεύθερος