Νέο σκάνδαλο με κοινοτάρχη στην Πάφο

Νέο σκάνδαλο με κοινοτάρχη στην Πάφο

Συμπληρώνεται το παζλ του κυκλώματος της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών. Η Αστυνομία Πάφου προχώρησε σε νέα σύλληψη χθες βράδυ.

Πρόκειται για τον κοινοτάρχη της ενορίας Αποστόλου Παύλου και πιστοποιών υπάλληλο, ο οποίος πιστοποιούσε βεβαιώσεις και σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.


Για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση έξι πρόσωπα.

Πρόκειται για έναν ιατρό ηλικίας 68 ετών, τον ιδιοκτήτη του Γραφείου Εξευρέσεως Αλλοδαπών ηλικίας 58 ετών, δύο γυναίκες υπαλλήλους του γραφείου, ηλικίας 36 και 28 ετών, και έναν 80χρονο φιλικό πρόσωπο του 78χρονου παραπονούμενου που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Υπό κράτηση τελεί από χθες και για έξι μέρες ένα πρόσωπο ηλικίας 46 ετών από την Σρι Λάνκα.

Οι πέντε πρώτοι αναμένεται να προσαχθούν αύριο στις 10:00 ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου αφού εκπνέει το επταήμερο διάταγμα προσωποκράτησης τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η Αστυνομία θα αιτηθεί την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης τους.

Όλα τα πρόσωπα φέρεται να ενέχονται σε επτά υπό διερεύνηση αδικήματα, ανάμεσα στα οποία αυτά της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο παραπονούμενος, συνταξιούχος από την Γεροσκήπου ηλικίας 78 ετών, έλαβε τέσσερις επιστολές από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πάφου ότι είχε καθυστερημένες οφειλές για αλλοδαπό υπάλληλο που εργοδοτούσε.

Αφού τους ανέφερε ότι δεν είχε οποιοδήποτε υπάλληλο υπό την εργοδότηση του, τον συμβούλεψαν να μεταβεί στην Υπηρεσία Αλλοδαπών Πάφου, αφού στο όνομα του υπάρχει εγγεγραμμένος ως οικιακός βοηθός, αλλοδαπός άνδρας από την Σρι Λάνκα ο οποίος συνελήφθη.

Στο μεταξύ για την υπόθεση χθες αφέθηκε ελεύθερος ο 51χρονος παθολόγος ιατρός, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί αργά το απόγευμα της Παρασκευής σε σχέση με την υπόθεση της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών.

Ο 51χρονος είχε συλληφθεί μαζί με 68χρονο συνάδελφό του και είχαν κριθεί ως ύποπτοι για έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών με σκοπό να δικαιολογηθεί η παραμονή στην Κύπρο αλλοδαπού από τη Σρι Λάνκα.

Ο 51χρονος, στο παρόν στάδιο, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί.

Ανακρινόμενος μετά τη σύλληψη του, είχε αναφέρει ότι εξέδωσε ένα πιστοποιητικό μετά που ο ίδιος εξέτασε ηλικιωμένο υπέρβαρο πρόσωπο το οποίο συνόδευε στο ιατρείο του 80χρονος πελάτης του, που ήδη τελεί υπό κράτηση, χωρίς ωστόσο να πάρει οποιοδήποτε ποσό.