Νίκος Σιμιλλίδης: Στη διαχειριστική ευθύνη του Δήμου πλέον το Κοιμητήριο Πάφου

Νίκος Σιμιλλίδης: Στη διαχειριστική ευθύνη του Δήμου πλέον το Κοιμητήριο Πάφου

Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για την επέκταση του κοιμητηρίου της Πάφου, αφού όπως είναι γνωστό , τα προβλήματα από την έλλειψη χώρων ταφής είχαν καταντήσει τα τελευταία χρόνια σημείο μακάβριας αναφοράς, ενώ πρακτικά η αντιμετώπισή τους άρχισε να υλοποιείται με την αγορά εφαπτόμενου ιδιωτικού τεμαχίου γης στα σύνορα του υφιστάμενου κοιμητηρίου ώστε να αυξηθούν οι ταφικοί χώροι.

Κατά την χθεσινοβραδινή ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, συζητήθηκαν και τα τελευταία μικροπροβλήματα και αιτήματα των κατόχων περιουσιών που συνορεύουν με το κοιμητήριο, όπως είναι η ανέγερση ψηλής περίφραξης και αποφασίσθηκε όπως αρχίσουν οι εργασίες εντός Νοεμβρίου με στόχο την ολοκλήρωσή τους το συντομότερο δυνατόν.


Μιλώντας στον «Φ» ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ στον Δήμο Πάφου, Νίκος Σιμιλλίδης, επεσήμανε ταυτόχρονα πως ο Δήμος Πάφου δεν εγκαταλείπει τον αρχικό σχεδιασμό και στόχο που είναι η δημιουργία νέου κοιμητηρίου στη περιοχή του «Μωρόκαμπου», στην κοινότητα της Αχέλειας, που να μπορει να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Πάφου. Ο κ. Σιμιλλίδης πρόσθεσε επίσης ότι πλέον και η διαχείριση του Κοιμητηρίου της Κάτω Πάφου, θα περιέλθει στην διαχείριση του Δήμου Πάφου μετά τη σύμφωνη γνώμη και της Μητρόπολης Πάφου.

Κατά τη χθεσινοβραδινή ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, είπε ακόμη ο κ. Σιμιλλίδης, έγινε ομόφωνα δεκτό και το αίτημα των δικηγόρων δύο προσώπών που εργάζονται στο Δήμο και που βρίσκονται αντιμέτωπα με πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον τους, ώστε να κριθούν μετεκλογικά απο τη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως αυτή θα προκύψει μετά τις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της εξασφάλισης αδειών ποτού από τα διάφορα κέντρα αναψυχής,  τόνισε, αφού στο μεγαλύτερο ποσοστό τους λόγω  διαδικασιών μικρός μόνο αριθμός εξ αυτών που λειτουργούν εντός της δημαρχούμενης περιοχής, κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συγκεκριμένη έγκριση .

«Απεφασίσθη λοιπόν πως αν υπάρχει η άδεια λειτουργίας απο τον ΚΟΤ, το  πιστοποιητικό υγειονομικού ελέγχου και αν έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση για την άδεια ποτού, τότε θα δρομολογείται η εξασφάλισή της άδειας ποτού άμεσα», τόνισε ο κ. Σιμιλλίδης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, στο μεταξύ, κατέθεσε ως πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου και τετρασέλιδη αναφορά γύρω απο τις ανάγκες και τα γενικότερα θέματα που αφορούν στις παραλίες της Πάφου. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται στην ανάγκη αύξησης του αριθμού των ναυαγοσωστών, τη δημιουργία αναψυκτηρίων σε διάφορα σημεία των πιο πολυσύχναστων παραλιών της δημαρχούμενης περιοχής, σε θέματα καθαριότητας και άλλα.

Όπως τόνισε ο Νίκος Σιμιλλίδης, αυτά θα συζητηθούν πρώτα στη Διαχειριστική Επιτροπή του Δήμου, για να καταλήξουν στη συνέχεια στην ολομέλεια.

Πηγή: Πάφος/Ντόρα Χριστοδούλου