Νίπτει τας χείρας του ο Δήμος Πάφου για την “παραλία των πνιγμών”

Νίπτει τας χείρας του ο Δήμος Πάφου για την “παραλία των πνιγμών”

Καμία ευθύνη δεν φέρει ο Δήμος Πάφου για την παραλία του Βένους εφόσον δεν έχει κηρυχθεί παραλία λουομένων, ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τους δύο συνεχόμενους πνιγμούς που σημειώθηκαν στην παραλία του Βένους, ο κ. Φαίδωνος είπε πως όλες οι αρμοδιότητες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Επαρχιακή Διοίκηση.


“Μας θλίβει το γεγονός ότι για 16η περίπου φορά έχει σημειωθεί πνιγμός στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή”, είπε ο Δήμαρχος Πάφου, προσθέτοντας πως “στη θαλάσσια περιοχή, λόγω και των πνιγμών, εκτελούνται έργα ακτοπροστασίας με τη δημιουργία κυματοθραυστών οι οποίοι αναμένεται να επιλύσουν οριστικά το θέμα με τα υπόγεια ρεύματα”.

Ο κ.Φαίδωνος σημείωσε πως τα συγκεκριμένα έργα αναστάλθηκαν για φέτος το καλοκαίρι λόγω τουριστικής περιόδου και θα επαναρχίσουν τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι μέσα σε 48 ώρες χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Πρόσθεσε ωστόσο πως στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας του Βένους έχουν αναρτηθεί μεγάλες πινακίδες που έχει τοποθετήσει η Επαρχιακή Διοίκηση και άλλες μικρότερες που προειδοποιούν ότι η θάλασσα είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να εισέρχονται μέσα λουόμενοι.

“Παρά ταύτα κάποιοι κολύμπησαν με το τραγικό αποτέλεσμα να πνιγούν”, κατέληξε.

Σημειώνεται πως το Σαββατοκύριακο στην παραλία του Βένους έχασαν τη ζωή τους δύο τουρίστες από την Πολωνία και τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, το άμεσο κλείσιμο της παραλίας του Βένους ζητούν, από τους αρμόδιους το Δήμο Πάφου και την Επαρχιακή Διοίκηση, οι Χειμερινοί Κολυμβητές της Πάφου, μετά τους δυο συνεχόμενους πνιγμούς που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Χειμερινών Κολυμβητών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο τους Ματθαίο Ιεροκηπιώτη, είναι αδιανόητο, στην πιο επικίνδυνη παραλία της Πάφου, να μην υπάρχουν ναυαγοσώστες, με το πρόσχημα ότι η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι παραλία λουομένων και κυρίως οι ξένοι τουρίστες, λόγω άγνοιας, να παραμένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι και έρμαια στα άγρια κύματα και στα ισχυρά ρεύματα.

Μόνη και ριζική λύση, συνεχίζει ο κ. Ιεροκηπιώτης, είναι να κλείσει άμεσα η παραλία των πνιγμών, μέχρι που να ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τη θωράκιση της παραλίας του Βένους με την κατασκευή των κυματοθραυστών, κατέληξε.

Πηγή: Sigmalive