Νικολαΐδειο: Όλα δείχνουν μεταστέγαση στο 7ο Δημοτικό

Νικολαΐδειο: Όλα δείχνουν μεταστέγαση στο 7ο Δημοτικό

Μετά την σχεδόν ομόφωνη θέση των οργανωμένων εκπαιδευτικών συνόλων της πόλης της Πάφου για τη δημιουργία του νέου Νικολαϊδείου Γυμνασίου στο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου, οι φορείς της εκπαίδευσης στην επαρχία Πάφου αναμένουν ακόμη τον “άσπρο καπνό” από το Υπουργείο Παιδείας για την δρομολόγηση των διαδικασιών απόκτησης του νέου εκπαιδευτηρίου.

Η σχετική επιστολή που στάλθηκε πρόσφατα από την Σχολική Εφορεία Πάφου προς τον Υπουργό Παιδείας, οριστικοποιεί επί της ουσίας τη θέση των τοπικών φορέων και εκτιμάται ότι λύνει τα χέρια στους αρμόδιους για να κινήσουν τις διαδικασίες. Βάσει της απόφασης το γυμνάσιο, που σήμερα συστεγάζεται με το Λύκειο Κύκκου Πάφου, θα μεταφερθεί οριστικά στο χώρο του 7ου Δημοτικού, που κρίνεται ότι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για απρόσκοπτη λειτουργία του.


Η πρόταση της Σχολικής Εφορείας είναι όπως το δημοτικό αυτό μεταφερθεί σε νέες εγκαταστάσεις που θα ανεγερθούν στον πίσω προαύλιο χώρο του Δημήτρειου Δημοτικού Σχολείου το οποίο θα αναβαθμιστεί μετατρεπόμενο σε 12τάξιο δημοτικό για στέγαση και των παιδιών του 7ου Δημοτικού. Ο χώρος στην αυλή του Δημήτρειου, που σήμερα φιλοξενεί αθλοπαιδιές κρίνεται υπέραρκετος για τα έργα αναβάθμισης που θεωρούνται αναγκαία για τη λειτουργία των δύο δημοτικών στο νυν Δημήτρειο.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν ληφθεί από την κατά το νόμο υπεύθυνη, Σχολική Εφορεία Πάφου, δεδομένου ότι η πλήρης ομοφωνία όλων των εκπαιδευτικών φορέων κρίθηκε ότι δεν ήταν δυνατή και ότι αποτελούσε τροχοπέδη και ενδεχομένως και δικαιολογία κάποιων για να μην προωθηθεί η ανέγερση νέου γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις επί του θέματος δεν έχουν ωστόσο ληφθεί ακόμη, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει και η ανησυχία για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν.

Πηγή: Pafosnet