Νοσοκομείο Πάφου: Ξύλο μεταξύ οδηγών ασθενοφόρων

Νοσοκομείο Πάφου: Ξύλο μεταξύ οδηγών ασθενοφόρων

Στο Νοσοκομείο Πάφου, συμβαίνουν πλέον όλα όσα μπορεί να βάλει με τη φαντασία του ο πολίτης. Μετά τις καταγγελίες για τις συνθήκες περίθαλψης ασθενών, για την προβληματική στελέχωση τμημάτων, για την απουσία ιατρών από τις θέσεις τους και για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, το…μενού εμπλουτίστηκε πλέον και από ξύλο μεταξύ εργαζομένων.

Δύο οδηγοί ασθενοφόρων σύμφωνα με τις έρευνες της διεύθυνσης του νοσηλευτηρίου, πιάστηκαν χθες βράδυ στα χέρια με αφορμή το πρόγραμμα εργασίας τους. Όπως προκύπτει από την εν εξελίξει έρευνα, το πρόγραμμα εργασίας που εκδόθηκε από τον υπεύθυνο του τμήματος, είχε εδώ και μέρες αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης των δύο οδηγών οι οποίοι δεν ομονοούσαν ως προς τις ημέρες εργασίας που τους αφορούσαν.


Φαίνεται ότι ο ένας εκ των δύο προχώρησε, άγνωστο ακόμη αν αυτό έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο ή αυθαίρετα, σε αλλαγή των ημερών εργασίας που τον αφορούσαν, με αποτέλεσμα χθες βράδυ ο δεύτερος εμπλεκόμενος στην υπόθεση οδηγός να μεταβεί στην εργασία του βάσει του προγράμματος που είχε αρχικά εκδοθεί. Όταν εκεί βρέθηκε και ο δεύτερος οδηγός, θεωρώντας ότι το ισχύον πρόγραμμα είναι το αναθεωρημένο, τα αίματα άναψαν πολύ γρήγορα.

Τις λεκτικές αντιπαραθέσεις, ακολούθησε, δυστυχώς, και έμπρακτη βία από πλευράς και των δύο, με μπουνιές, κλωτσιές και ρίψη καρεκλών να διαδραματίζεται για ώρα πριν άλλοι εργαζόμενοι καταφέρουν να χωρίσουν τους συμπλεκόμενους.

Ένας εκ των δύο οδηγών μετέβη στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, παραπονούμενος για πόνο στο κεφάλι και παραπέμφθηκε στο ακτινολογικό τμήμα για τις αναγκαίες εξετάσεις.

Το πρωτοφανές συμβάν ερευνά η διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου, ενώ έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Υγείας. Άγνωστο είναι αν το επεισόδιο καταγγελθεί από κάποιον εκ των δύο στην Αστυνομία.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου