Ξένα ΜΜΕ κατέκλυσαν την Πάφο για την αποψινή τελετή

Ξένα ΜΜΕ κατέκλυσαν την Πάφο για την αποψινή τελετή

Στο επίκεντρο της πολιτιστικής προσοχής της γηραιάς ηπείρου βρίσκεται τις μέρες αυτές η Πάφος. Η αποψινή τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, έχει φέρει στην πόλη εκπροσώπους ΜΜΕ από κάθε γωνιά, σχεδόν, της Ευρώπης, δίνοντας ένα πρώτο “δείγμα” για τα οφέλη που θα έχει τη χρονιά αυτή η Πάφος σε επίπεδο προβολής.

Τηλεοπτικά δίκτυα και εκπρόσωποι του γραπτού Τύπου από Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία περιδιάβαιναν το πρωί σήμερα στο κέντρο της πόλης, στον χώρο προετοιμασιών της τελετής έναρξης και στα γραφεία του Πάφος 2017, ετοιμάζοντας αφιερώματα και στέλλοντας τις πρώτες ανταποκρίσεις για τη μεγάλη βραδιά της κυπριακής πόλης.


Ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017, δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, με δηλώσεις του στον «Φ» έκανε λόγο για τεράστιο ενδιαφέρον από ενημερωτικά δίκτυα χωρών όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία. Σημαντικά έντυπα της γηραιάς ηπείρου, επίσης, τόνισε ο κ. Πατσαλίδης, όπως είναι οι Sunday Times, έχουν ήδη προχωρήσει στα πρώτα αφιερώματα για την Πάφο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

«Είναι σε εξέλιξη ένα πανευρωπαικό έντονο ενδιαφέρον για την πόλη μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Πάφος 2017, « το οποίο συνδράμει και ο ΚΟΤ με σχετική καμπάνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επίσημη τελετή έναρξης, αύριο βράδυ, έχουν προβεί κιόλας σε διευθετήσεις άνω των 50 δημοσιογράφων από οργανισμούς διαφόρων ευρωπαικών κρατών».

Ο κ. Πατσαλίδης εκτίμησε ότι τόσο η εναρκτήρια τελετή, όσο και οι πρώτες εκδηλώσεις που λαμβάνουν ήδη χώρα, θα μετατρέψουν την Πάφο σε ένα από τους σημαντικότερους ευρωπαικούς προορισμούς και από τουριστικής πλευράς για το 2017.

Επεσήμανε τέλος, ότι η αποψινή τελετή έναρξης στον υπαίθριο πλατειακό χώρο μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου θα αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές στιγμές για όλη την Ευρώπη το έτος αυτό και κάλεσε τους ανθρώπους της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα, να αποτελέσουν μέρος της ιστορικής αυτής στιγμής.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου