Ξέσπασε πυρκαγιά σε πολυκατοικία – Τραυματίστηκαν μια μάνα και το παιδί της

Ξέσπασε πυρκαγιά σε πολυκατοικία – Τραυματίστηκαν μια μάνα και το παιδί της

Σε κίνδυνο τέθηκαν ένοικοι πολυκατοικίας από πυρκαγιά που ξέσπασε στο ισόγειο χώρο της που βρίσκεται  στη Γεροσκήπου.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε κλήση στις 17:10  το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα  για πυρκαγιά σε πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Γρίβα Διγενή στη Γεροσκήπου.


Μέλη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάφου με δύο οχήματα μετέβησαν στην σκηνή και ύστερα από επιτόπιες προκαταρκτικές εξετάσεις διαπίστωσαν   πως η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από τους μετρητές που βρίσκονταν στο ισόγειο χώρο ενώ το κλιμακοστάσιο γέμισε καπνούς.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε κάποια παλαιά αντικείμενα που βρίσκονταν κάτω από τους μετρητές, με αποτέλεσμα όλο το κτίριο να γεμίσει καπνούς.

Από τους καπνούς που προκλήθηκαν παγιδεύτηκαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας στο ένα από τα διαμερίσματα της, αφού από τα υπόλοιπα διαμερίσματα απουσίαζαν, όπως διαπιστώθηκε αρχικά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι τρεις ένοικοι του ενός διαμερίσματος βγήκαν στο μπαλκόνι.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προχώρησαν τάχιστα σε εξαερισμό με αποτέλεσμα να γίνει κατορθωτός και ο απεγκλωβισμός των ενοίκων από τις σκάλες, χωρίς αυτοί να έχουν υποστεί οτιδήποτε.

Αργότερα ωστόσο διαπιστώθηκε πως μητέρα 35 ετών με το μόλις 2,5 χρονών παιδί της με την πρόκληση της φωτιάς πανικοβλήθηκε και κατέβηκε από τις σκάλες τρέχοντας έχοντας στα χέρια το παιδί της πριν την άφιξη της πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να υποστούν και οι δύο τους εγκαύματα πρώτου βαθμού και να μεταφερθούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.