Ξαφνική παραίτηση του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου

Ξαφνική παραίτηση του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου

Την παραίτησή του, δια της αποστολής σχετικής επιστολής προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, υπέβαλε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου, Νίκος Πενταράς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του philenews.

Ο κ. Πενταράς, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή στην Πάφο τον περασμένο Μάρτιο, υπέβαλε την παραίτησή του πριν μερικές μέρες, ενώ δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους παραιτείται.


Κληθείς από το philenews να αναφερθεί στην ενέργειά του αυτή λίγους μόνο μήνες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Πενταράς απέφυγε τόσο να επιβεβαιώσει την αποστολή της επιστολής παραίτησής του όσο και να εξηγήσει τους λόγους.

Σε επικοινωνία μας με αρμοδίους του Αρχηγείου Αστυνομίας, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση παραίτησης του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου και η αποστολή σχετικής επιστολής, όπου μάλιστα αναφέρονται και συγκεκριμένοι λόγοι.

Όπως μας έχει επίσης αναφερθεί από τους ίδιους αξιωματούχους, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις από το Αστυνομικό Σώμα.

Επειδή η παραίτηση αφορά σε ανώτερο αξιωματικό, τόνισαν, η επιστολή παραίτησης καταλήγει στα χέρια του ιδίου του Υπουργού Δικαιοσύνης για χειρισμό και την τελική απόφαση.

Πηγή: Φιλελεύθερος