Ξεκίνησαν οι διαλέξεις στο Ιεροκήπειο Πανεπιστήμιο για τον 17ο κύκλο

Ξεκίνησαν οι διαλέξεις στο Ιεροκήπειο Πανεπιστήμιο για τον 17ο κύκλο

Με πολλά αισιόδοξα μηνύματα ξεκίνησε ο 17ος κύκλος διαλέξεων του Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο , του μοναδικού θεσμού που λειτουργεί με συνέπεια στην επαρχία της Πάφου για τόσα πολλά χρόνια. Πρόκειται για θεσμό, ο οποίος ανέκαθεν έχει ως στόχο, να μεταφέρει γενικές και ειδικές γνώσεις, μέσα από τον εκλαϊκευμένο επιστημονικό λόγο, τη διαδραστική μάθηση και συζήτηση, για επιμόρφωση των ενεργά συμμετεχόντων και ενδιαφερόμενων πολιτών.

Εισηγήτρια της 1ης διάλεξης ήταν η Μαρία Ιακώβου, η οποία είναι Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στην Ερευνητική Μονάδας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, που παρουσίασε στην εναρκτήρια διάλεξη το θέμα «Μια άγνωστη ακρόπολη και ένας μυστήριος τύμβος: Ανασκαφές Πανεπιστημίου Κύπρου στην Παλαίπαφο, (2006-2019).


Οι τρεις συνδιοργανωτές που είναι το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Κύπρου το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Γεροσκήπου και το Ράδιο Πάφος, στον εναρκτήριο χαιρετισμό τους που διάβασε ο διευθυντής του Ράδιο Πάφος, Φώτης Νικολαϊδης, υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις επιμορφωτικές ανάγκες και την περαιτέρω γνωσιολογική κατάρτιση, τόσο με την παρουσίαση θεμάτων επιστημονικού και γενικότερου ενδιαφέροντος, όσο και με θέματα που απασχολούν ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Πάφου.

Παρά το γεγονός ότι ο φετινός κύκλος διαλέξεων, βρίσκει ολόκληρη την ανθρωπότητα να αγωνίζεται σε συνθήκες πανδημίας, για την απαλοιφή ενός πολυεπίπεδου υγειονομικού ρίσκου, το οποίο έχει προκύψει μετά από τη διεθνή και τοπική διασπορά του νέου κορωνοϊού εντούτοις το κοινό της Πάφου έδωσε το παρόν του γεμίζοντας όλες τις προβλεπόμενες με βάση το πρωτόκολλο διαθέσιμες θέσεις στην αίθουσα του πολυδύναμου Κέντρου προκειμένου να παρακολουθήσει την τόσο ενδιαφέρουσα διάλεξη που αφορούσε τις ανασκαφές στην Παλαίπαφο. Η διάλεξη ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Κωνσταντίνας Μιλτιάδους που έφυγε πρόωρα από την ζωή πριν από δύο χρόνια περίπου.

Οι διαλέξεις του θεσμού μεταδίδονται απευθείας από το Ράδιο Πάφος. Η επόμενη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου με θέμα τα ατυχήματα στην παιδική ηλικία.

Πηγή: Pafosnet