Ξεκίνησε η κατεδάφιση της ετοιμόρροπης οικοδομής στις Καμάρες

Ξεκίνησε η κατεδάφιση της ετοιμόρροπης οικοδομής στις Καμάρες

Μετά από πολύμηνες διαδικασίες, ανησυχίες για τα επίπεδα της δημόσιας ασφάλειας στην περιοχή και διαμαρτυρίες των κατοίκων του Καμάρες στην Τάλα για την ταλαιπωρία που υφίστανται, οι μπουλντόζες έπιασαν σήμερα δουλειά.

Το επικίνδυνο τριόροφο κτίριο στην είσοδο του Καμάρες άρχισε επιτέλους να κατεδαφίζεται με πρωτοβουλία και δαπάνη του κράτους, αφού ο ιδιοκτήτης είχε δηλώσει αδυναμία ανάληψης του πολυδάπανου έργου.


Μιλώντας στον «Φ» η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, τόνισε ότι σήμερα άρχισε η κατεδάφιση του τρίτου επιπέδου της οικοδομής και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες πασσαλώσεις στα όρια του τεμαχίου, για σταθεροποίηση του πρανούς και στη συνέχεια θα γίνουν οι υπόλοιπες κατεδαφίσεις.

«Ως γνωστό η αποσταθεροποίηση της τοποθεσίας προκλήθηκε από τις αυθαίρετες κατασκευές που έγιναν από την κατηγορούμενη εταιρεία ανάπτυξης», είπε. « Πριν την έναρξη των εργασιών έγινε λεπτομερής γεωτεχνική μελέτη και μελέτη κατεδάφισης την οποία μας έχουν παρουσιάσει στα Γραφεία μας οι επιτυχόντες προσφοροδότες».

Πασσάλωση θα γίνει και στον εφαπτόμενο δρόμο, ανέφερε η Έπαρχος Πάφου, κάνοντας λόγο για εξειδικευμένες εργασίες με σημαντικό κόστος της τάξης του μισού εκατομμυρίου που θα διεκδικηθεί στη συνέχεια από τους κατηγορούμενους εφόσον οι ίδιοι δεν ανταποκρίθηκαν και το συγκρότημα των οικοδομών είχε καταστεί επικίνδυνο.

Η δαπάνη καλύπτεται από εξοικονομήσεις του κρατικού Προυπολογισμού, κατέληξε η Μαίρη Λάμπρου.