Ξεκινάνε μαθήματα ξιφασκίας τον Νοέμβριο!

Ξεκινάνε μαθήματα ξιφασκίας τον Νοέμβριο!

Ο Όμιλος Ξιφασκίας «Μπαλέστρα» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των προπονήσεων του συναρπαστικού Ολυμπιακού αθλήματος της Ξιφασκίας από τις 10 Νοεμβρίου 2021 στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα.

Για πρώτη φορά, η ξιφασκία συστήνεται στον κόσμο της Πάφου όπου πλέον θα έχει τον δικό της σύλλογο, κάνοντας επιτέλους πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο στο χώρο της Ξιφασκίας της Κύπρου.Η Ξιφασκία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων καθώς δεν έχει λείψει από καμία Ολυμπιάδα από το 1896 μέχρι και σήμερα.


Είναι ένα άθλημα που απαιτεί τακτική, συγκέντρωση, δεξιοτεχνία, ταχύτητα αντίδρασης και αποφασιστικότητα. Δημιουργεί αθλητές μαχητικούς, αποφασιστικούς και ικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής.

Στην Κύπρο δραστηριοποιούνται 6 αναγνωρισμένα σωματεία από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας (2 Λεμεσό, 3 Λευκωσία, 1 Λάρνακα). Ο Όμιλος Ξιφασκίας «Μπαλέστρα» έρχεται να προσθέσει την Πάφο στον Παγκύπριο χάρτη της ξιφασκίας λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος.

Ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει ότι «με σκοπό να γνωρίσει και να αγαπήσει ο κόσμος το άθλημα, ξεκινάμε δυναμικά με όραμα, την εκμάθηση και την διάδοση της Ξιφασκίας στη Πάφο και είμαστε σίγουροι ότι θα σας έχουμε όλους συνοδοιπόρους μας, μικρούς και μεγάλους, φίλους του υγιούς αθλητισμού που όπως και στην υπόλοιπη Κύπρο έχουν αγκαλιάσει την Ξιφασκία.

Με την έναρξη των προπονήσεων σας προσκαλούμε όλους να έρθετε να γνωριστούμε, με όρεξη και καλή διάθεση να αθληθούμε, να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας και να παίξουμε, πάντα με όλα τα μέτρα ασφαλείας.»

Υ.Γ «Μπαλέστρα» ή “Balestra” στην ορολογία της ξιφασκίας, είναι το μπροστινό πήδημα ακολουθούμενο από μια επιθετική ενέργεια!

Πηγή: pafoslive