Ξεκινά η ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα της Ίνειας

Ξεκινά η ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα της Ίνειας

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αρχίζουν οι εργασίες για την ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα της Ίνειας, μετά την πρόσφατη υπογραφή των συμβολαίων. Οι διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Γιάγκο Τσίβικο, αφού τη Δευτέρα αναμένεται να μεταβούν εκπρόσωποι του εργολάβου, στον οποίο έχει κατακυρωθεί το έργο καθώς επίσης και οι μελετητές.

Ο κ. Τσίβικος ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το έργο θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις, προκειμένου να μειωθεί όσο γίνεται η ταλαιπωρία των κατοίκων στους στενούς δρόμους του κεντρικού πυρήνα της Ίνειας που, όταν ολοκληρωθεί σε συνδυασμό με την κεντρική πλατεία της κοινότητας, θα αποτελούν ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς ολόκληρης της περιοχής.


Το έργο της ανάπλασης του κεντρικού πυρήνα αναμένεται να στοιχίσει 2 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει υπογειοποίηση των υπηρεσιών και εξωραϊσμό τόσο των δρόμων όσο και των προσόψεων των κτηρίων. Τα συμβόλαια για την ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας Ίνειας είχαν υπογραφεί στις 15 Δεκεμβρίου στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου.

Το συμβόλαιο υπέγραψαν η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, και οι εκπρόσωποι της επιτυχούσας κοινοπραξίας των εργολάβων, Multibuild Ltd και Pantelides Bros Construction Ltd, στην παρουσία του κοινοτάρχη Ίνειας. Όπως ανέφερε κατά την τελετή της υπογραφής των συμβολαίων η Έπαρχος Πάφου, η μελέτη για την ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας άρχισε το 2006, ενώ βάσει των συμβολαίων που υπεγράφησαν με τους επιτυχόντες προσφοροδότες η διάρκεια αποπεράτωσης του έργου είναι 28 μήνες.