Ξεκινά στην Πάφο η ανακύκλωση από πόρτα σε πόρτα

Ξεκινά στην Πάφο η ανακύκλωση από πόρτα σε πόρτα

Στη φάση της ανακύκλωσης «από πόρτα σε πόρτα» προχωρεί ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με τη Green Dot Κύπρου θεωρώντας την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών ως τον καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας του εγχειρήματος.


Στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Green Dot Κύπρου, κ. Βασίλης Πετρίδης, παρουσίασαν φακέλους που περιέχουν σακούλι ανακύκλωσης χαρτιού και σακούλι ανακύκλωσης για συσκευασίες PMD (πλαστικά μπουκάλια νερού και γάλακτος, πλαστικά δοχεία και σακούλες, μεταλλικές συσκευασίες όπως αναψυκτικά, καφέδες, κονσέρβες και συσκευασίες τύπου Tetrapak ,π.χ. χυμοί και μικρά γαλατάκια), ενημερωτικό υλικό για τη σωστή χρήση των συγκεκριμένων σακουλιών, καθώς και χάρτη του Δήμου με τις ημέρες συλλογής των ανακυκλώσιμων συσκευασιών, από κάθε υποστατικό.

Στους φακέλους περιέχεται επίσης επιστολή του Δημάρχου Πάφου όπου τονίζεται η ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη για ανακύκλωση και μείωση των βλαβών που υφίσταται η υγεία όλων μας από την αλόγιστη και μη οργανωμένη ρίψη επικίνδυνων αποβλήτων, καθώς και το πόσο σημαντική είναι η προσωπική συμβολή όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναγνωρίζοντας ότι η δράση για τη σωτηρία του περιβάλλοντος αρχίζει από το σπίτι, ο Δήμος Πάφου θα αναλάβει τη διανομή των φακέλων σε όλα τα οικιακά υποστατικά της πόλης, προσβλέποντας ότι η ανακύκλωση θα γίνει μια καθημερινή συνήθεια για όλους τους δημότες. Πέραν από την «από πόρτα σε πόρτα» συλλογή χαρτιού και PMD, ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με την Green Dot Κύπρου έχει εγκαταστήσει κατάλληλους κάδους σε κεντρικές υπεραγορές της πόλης, ώστε οι δημότες να μπορούν να απορρίπτουν γυάλινες συσκευασίες.

Ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δημότες της Πάφου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, και θα ανταποκριθούν θετικά στην προσπάθεια αυτή. Ο κ. Πετρίδης με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον κ. Φαίδωνος για την πρωτοβουλία να σταλούν οι 20.000 φάκελοι σε κάθε σπίτι και υπογράμμισε ότι η εταιρεία θα φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της πλήρως.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κύπρος είναι από τις πρωτοπόρες χώρες που εφαρμόζει το σύστημα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών «Door to Door» και για αυτό το λόγο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή σωστής πληροφόρησης προς τους πολίτες της ώστε να εφαρμόζεται από όλα τα νοικοκυριά.

Υπενθυμίζονται οι πολίτες ότι οι κατάλληλες σακούλες για απόρριψη ανακυκλώσιμων υλικών είναι διαθέσιμες σε όλες τις υπεραγορές.