Ξεσπάθωσε ο Μουτήρης για λάθος χειρισμούς από τους υπεύθυνους

Ξεσπάθωσε ο Μουτήρης για λάθος χειρισμούς από τους υπεύθυνους

Σε σοβαρές καταγγελίες, για τη διαχείριση της πανδημίας από τους αρμόδιους φορείς, προέβη ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης.

Μέσα από ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Δρ. Μουτήρης κάνει λόγο για ανεπαρκή προετοιμασία του νοσηλευτηρίου, για διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και για προσπάθεια να μοιραστεί η ευθύνη για την αποτυχία της έγκαιρης προετοιμασίας του νοσοκομείου με τους διευθυντές ή υπευθύνους των κλινικών. Εξέφρασε μάλιστα τη δυσαρέσκειά του για αναφορές που έχουν εκφραστεί για να «τηρείται μυστικότητα σε σχέση με τα κρούσματα που παρουσιάζονται ή νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και να μην δημοσιοποιούνται».


Αυτούσια η ανάρτησή του:

«Έγινε μια συνεδρίαση στο ΓΝ Πάφου, με σκοπό, σύμφωνα με την επιστολή που μας στάληκε, «να ακουστούν απόψεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας στο νοσοκομείο.

Πέραν του γεγονότος ότι έχει παρέλθει προ πολλού η περίοδος για «ανταλλαγή απόψεων», η εντύπωση που μου δόθηκε ήταν ότι η συνεδρίαση συνεκλήθη με σκοπό να φανεί ότι υπάρχει κάποια κινητικότητα σε σχέση με την προετοιμασία του νοσοκομείου για την επιδημία, και για να μοιραστεί η ευθύνη για την αποτυχία της έγκαιρης προετοιμασίας του νοσοκομείου, με τους διευθυντές ή υπευθύνους των κλινικών.

Σημειώνω, πως το ΓΝ Πάφου είχε προετοιμαστεί κατάλληλα κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, αλλά η υποδομή που με κόπο κτίσαμε τότε, που θα λειτουργούσε και τώρα στο δεύτερο κύμα επιτυχώς, διαλύθηκε δυστυχώς στη συνέχεια από τη διεύθυνση, επειδή επικράτησε, λανθασμένα κατά την άποψη μου, εφησυχασμός, λόγω της μείωσης των κρουσμάτων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Μου προκάλεσε ιδιαίτερη αρνητική εντύπωση η αναφορά ότι «πρέπει να τηρείται μυστικότητα σε σχέση με τα κρούσματα» που παρουσιάζονται ή νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μας και να μην δημοσιοποιούνται.

Προσωπική μου άποψη είναι πως η έλλειψη διαφάνειας και πως το σπρώξιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί, δεν αποτελούν κατάλληλη τακτική για τη βελτίωση των υπηρεσιών ενός μεγάλου δημόσιου οργανισμού, όπως είναι το γενικό νοσοκομείο».

Πηγή: Pafosnet