Ξυλοδαρμός 6χρονου μαθητή από συμμαθητές του – Αντιδρούν οι γονείς

Ξυλοδαρμός 6χρονου μαθητή από συμμαθητές του – Αντιδρούν οι γονείς

Ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται το νέο περιστατικό βίας, σε Δημοτικό Σχολείο στην Πάφο, όπου εξάχρονος μαθητής, δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές του. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί στο μάτι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε το περιστατικό διερευνάται. Τόνισε, επίσης, πως δεν πρόκειται για ρατσιστική επίθεση. Το εξάχρονο αγόρι είναι αλλοδαπός και δεν μιλά ελληνικά.


«Αυτό που ξέρουμε και μπορούμε να πούμε είναι πως δεν πρόκειται για ρατσιστική επίθεση. Μεγαλύτεροι μαθητές του σχολείου επιτέθηκαν στον μαθητή και από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, φαίνεται πως το παιδί δάρθηκε εκτός τάξης», σημείωσε ο κ. Αντωνέλλο.

Όπως δήλωσε ο Σπύρος Αντωνέλλος, οι πληροφορίες που έρχονται από το σχολείο αναφέρουν πως η διευθύντρια, στην προσπάθειά της να βοηθήσει το παιδί να βγάλει τη φόρμα, καθώς είχε ιδρώσει, διαπίστωσε πως το παιδί είχε κάποιο μικροτραυματισμό στο σώμα.

«Το παιδάκι είπε πως όπως έτρεχαν, χτύπησε στην περιοχή του ματιού και όταν πήγε στο Νοσοκομείο, η νοσηλεύτρια έκανε τη διαπίστωση πως το παιδί είχε δεχθεί επίθεση. Το παιδί δεν μιλάει καθόλου ελληνικά και αν καταθέσει και διαπιστωθεί πως έχει δεχθεί επίθεση από συμμαθητές του χθες και σήμερα ενημερωθήκαμε, τότε διαφέρουν οι υπολογισμοί του Υπουργείου Παιδείας. Αν διαπιστωθεί πως το παιδί δέχθηκε επίθεση, τότε έχουμε κάτι μεμπτό», υπέδειξε ο κ. Αντωνέλλος.

Δεν σημειώθηκε την ώρα λειτουργίας του σχολείου

Η επίθεση σε βάρος του εξάχρονου μαθητή δεν έγινε την ώρα λειτουργία του σχολείου, αναφέρει στον REPORTER ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως από τη διερεύνηση του περιστατικού, δεν διαπιστώθηκε να σημειώθηκε την ώρα που λειτουργούσε το σχολείο.

«Η Διευθύντρια του σχολείου μας ενημέρωσε πως δεν φαίνεται να έγινε κατά το σχολικό χρόνο. Η ίδια βρισκόταν στην παιδονομία και ήταν κοντά στις τουαλέτες και δεν διαπίστωσε τέτοιο περιστατικό. Από εκεί και πέρα, το Υπουργείο Παιδείας θα συνεχίσει τις έρευνές του και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε πως θα λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα».

Έντονη η αντίδραση των γονέων

Την έντονη αντίδραση των οργανωμένων γονέων προκάλεσε το νέο περιστατικό βίας στην Πάφο, με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρη Χριστοφή, να τονίζει στον REPORTER πως είναι απαράδεκτη η επίθεση, καθώς πρόκειται για εξάχρονο μαθητή.

«Όπως πληροφορούμαστε, το περιστατικό διαδραματίστηκε στις τουαλέτες του σχολείου, σε ένα χώρο που δεν επιτηρείται και έγινε κατά τη διάρκεια του τελευταίου διαλείμματος. Είναι ένα περιστατικό που καταδικάζουμε όλοι μας και περιμένουμε πληροφορίες από το επαρχιακό γραφείο του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να δούμε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί», σημείωσε ο κ. Χριστοφή, προσθέτοντας πως η κατάσταση της υγείας του μαθητή, δεν εμπνέει ανησυχία.

Πηγή: Reporter