Οι λίστες αναμονής ολοένα και μεγαλώνουν στο Νοσοκομείο Πάφου

Οι λίστες αναμονής ολοένα και μεγαλώνουν στο Νοσοκομείο Πάφου

Oι λίστες αναμονής για επεμβάσεις καρδιάς στο Νοσοκομείο Πάφου μεγαλώνουν επικίνδυνα, ενώ το πρόβλημα εντείνεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Αυτά κατάγγειλε χθες ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Εξετάσεως Παραπόνων Ασθενών της Επαρχίας Πάφου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καρδιοπαθών Πάφου Σάββας Γεωργίου, εκφράζοντας τις ανησυχίες των καρδιοπαθών της Πάφου για την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.


Όσοι καρδιοπαθείς δεν είναι εσωτερικοί ασθενείς, τόνισε ο κ. Γεωργίου, αναμένουν για μήνες για καθετηριασμό, ενώ οι λίστες αναμονής που κάποτε είχαν εκλείψει σχεδόν εντελώς, πλέον ολοένα και μεγαλώνουν.

«Υπάρχουν ασθενείς που ενώ ανέμεναν για επεμβάσεις», ανέφερε, «ενημερώθηκαν και μάλιστα δύο φορές για αναβολή των επεμβάσεων αυτών. Δυστυχώς, οι συζητήσεις που γίνονταν για αναβάθμιση του Καρδιολογικού του Νοσοκομείου Πάφου, ώστε να πραγματοποιούνται και στην πόλη μας επεμβάσεις δεν καρποφόρησαν, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται όγκος εργασίας στο Νοσοκομείο Λεμεσού και να καθυστερεί ολοένα και περισσότερο η εξυπηρέτηση μας».

Ο διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου, Σπύρος Γεωργίου, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες αυτές των καρδιοπαθών επεσήμανε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τα δύο νοσοκομεία για την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών περιπτώσεων. Αναγνώρισε ωστόσο ότι το πρόβλημα μεγαλώνει και από το γεγονός ότι καρδιολόγος του Νοσοκομείο Πάφου αναγκάζεται να μεταβαίνει και στην Πόλη Χρυσοχούς για εξυπηρέτηση των ασθενών του διαμερίσματος, εν αναμονή της τοποθέτησης μόνιμου καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Πόλης.

«Υπήρξε πράγματι πρόβλημα τις τελευταίες μέρες λόγω πληρότητας στο Νοσοκομείο Λεμεσού», επεσήμανε ο κ. Γεωργίου, « αλλά η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πάφου φροντίζει να αντιμετωπίζονται όσο πιο γρήγορα μπορούν στο Νοσοκομείο Λεμεσού».

Το πρόβλημα ενδεχομένως να επιλυθεί οριστικά με την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, όπως εξετάζει αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Υγείας, τόνισε.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου