Οι Παφίτες πληρώνουν χρυσή τη βενζίνη

Οι Παφίτες πληρώνουν χρυσή τη βενζίνη

Τον τίτλο της φθηνότερης επαρχίας στην αγορά καυσίμων κερδίζει η Λευκωσία καθώς, σύμφωνα με τις μέσες τιμές που καταγράφηκαν στις 3 Αυγούστου, διατηρεί τις χαμηλότερες τιμές σε όλα τα καύσιμα κίνησης.

Οι τιμές που προκύπτουν μέσω του παρατηρητηρίου λιανικών τιμών καυσίμων του υπουργείου εμπορίου που παρέχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, κατέδειξαν ότι στις 3 Αυγούστου, τα πρατήρια στη Λευκωσία διατηρούσαν κατά μέσο όρο, τις τιμές τους σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα πρατήρια άλλων επαρχιών.


Η Λευκωσία είναι φθηνότερη τόσο στην αμόλυβδη βενζίνη 95 και 98 οκτανίων, όσο και στο πετρέλαιο κίνησης.

Η μέση λιανική τιμή στην οποία πωλούνταν η αμόλυβδη 95 οκτανίων στη Λευκωσία στις 3 Αυγούστου ήταν €1,160 ανά λίτρο, η αμόλυβδη 98 οκτανίων στο 1,220/λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης στο €1,154/λίτρο.

Αντίθετα, ο τίτλος της πιο ακριβής επαρχίας στα καύσιμα διαμοιράζεται ανάμεσα στις άλλες επαρχίες, αναλόγως τύπου καυσίμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πιο ακριβή επαρχία στην αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων είναι η Πάφος με μέση λιανική τιμή €1,170/λίτρο. Σε ότι αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98 οκτανίων, ακριβότερες επαρχίες παρουσιάζονται η Λάρνακα και η Αμμόχωστος με μέση τιμή €1,225 το λίτρο. Τέλος, η Λεμεσός και η Πάφος διατηρούν τις χαμηλότερες μέσες τιμές σε ότι αφορά το πετρέλαιο κίνησης, στο €1,158/λίτρο.

Η διαφορά στις τιμές μεταξύ των επαρχιών αν και αφορά μόνο μερικά σεντ ανά λίτρο, έχει τη σημασία της για τους καταναλωτές οι οποίοι δαπανούν σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους σε καύσιμα κίνησης.

Στα στοιχεία που συνέλεξε η StockWatch φαίνεται ότι η δεύτερη φθηνότερη επαρχία στην κατηγορία της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, ήταν στις 3 Αυγούστου η Λεμεσός, η τρίτη φθηνότερη η Αμμόχωστος και τέταρτη φθηνότερη η Πάφος.

Αντίστοιχα, σε ότι αφορά τη βενζίνη 98 οκτανίων, μετά τη Λευκωσία, δεύτερη φθηνότερη επαρχία ήταν και πάλι η Λεμεσός με την Πάφο να έρχεται τρίτη, ενώ ακριβότερες ήταν οι άλλες δύο επαρχίες.

Στο πετρέλαιο κίνησης, δεύτερη φθηνότερη επαρχία ήταν η Λάρνακα και τρίτη η Αμμόχωστος ενώ, Λεμεσός και Πάφος ήταν οι ακριβότερες.

Σε ότι αφορά τις ακριβότερες διαθέσιμες πραγματικές τιμές που καταγράφηκαν στις 3 Αυγούστου για τους τρεις τύπους καυσίμων κίνησης, αυτές εντοπίστηκαν και στις τρεις περιπτώσεις στη Λάρνακα.

Πηγή: Stockwatch/Μαρία Χαμπή