Οι Ρώσοι φέρνουν το Μπεργκ γιατί θέλουν Ευρώπη!

Οι Ρώσοι φέρνουν το Μπεργκ γιατί θέλουν Ευρώπη!

Κάθε χρόνο που περνάει, η Πάφος θέλει να «τρυπάει το ταβάνι» της και να ανεβαίνει επίπεδο. Τη σεζόν που τελείωσε, έκανε το βήμα παραπάνω που ήθελε με την είσοδό της στην εξάδα.

Ωστόσο το γεγονός πως δεν ήρθε η έξοδος στην Ευρώπη, «ανάγκασαν» τη διοίκηση να απολύσει τον Ντάρκο Μίλανιτς και να βγει στην αγορά για νέον προπονητή που θεωρεί πως θα επιτελέσει μεγαλύτερο έργο.


Μια τέτοια περίπτωση είναι ακριβώς ο Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος από την Κυριακή είναι και επίσημα ο νέος «καπετάνιος» της ομάδας. Η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα «κλειδιά» στον Νορβηγό τεχνικό για την επόμενη ημέρα, προκειμένου τα επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από την ερχόμενη σεζόν να γίνει η υπέρβαση.

Ο μίνιμουμ στόχος είναι προφανώς η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτήριου, κάτι που θα ανεβάσει την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Για αυτό τον λόγο ο διοικητικός ηγέτης, Ρομάν Ντουμπόφ και οι συνεργάτες του, επέμεναν και έκαναν τα πάντα για να φέρουν τον Μπεργκ στην Πάφο. Επειδή προφανώς πιστεύουν πως είναι ο ιδανικός για να οδηγήσει την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο και να την κάνει ακόμα πιο υπολογίσιμη δύναμη.

Ο πρώην τεχνικός της Ομόνοιας διαθέτει όλα τα στοιχεία που ήθελε η διοίκηση για τον νέο προπονητή. Έμπειρος, γνώστης του κυπριακού πρωταθλήματος, έχει τη στόφα του πρωταθλητή, μετά τον τίτλο που πήρε με τη Λέγκια Βαρσοβίας και με την Ομόνοια και επιπλέον δίνει ευκαιρίες σε παίκτες της ακαδημίας.

Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν κόουτς, να συνδυάζει πρωταθλητισμό και ανάδειξη παικτών κι ο 52χρονος τεχνικός το πέτυχε στον απόλυτο βαθμό στη θητεία του στην Ομόνοια. Πήρε το πρωτάθλημα, έβγαλε την ομάδα του στην Ευρώπη και παράλληλα ανέδειξε παίκτες, όπως ο Λοΐζου και ο Τζιωνής.

Άρα, συνυπολογίζοντας όλα αυτά τα δεδομένα, οι γαλάζιοι επέλεξαν τον Μπεργκ ως τον «εκλεκτό» για να τους οδηγήσει στα ψηλότερα σκαλοπάτια του κυπριακού ποδοσφαίρου κι όχι μόνο. Ο Νορβηγός αναμένεται να σηκώσει μανίκια σύντομα για τον προγραμματισμό της ομάδας.

Πηγή: Sportfm