Οι χειροπέδες η απάντηση στην πείνα;

Οι χειροπέδες η απάντηση στην πείνα;

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, καταδικάζει την υπέρμετρη βία, που ασκήθηκε σε βάρος της συμπολίτισσας μας κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πάφο. Η εν λόγω κοπέλα, η οποία είναι μακροχρόνια άνεργη λόγω της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Ήθελε να ευαισθητοποιήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το δικό της πρόβλημα αλλά και κατ’ επέκταση των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.


Δυστυχώς για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες της αστυνομικής βίας, θυμίζοντας άλλες εποχές και καθεστώτα. Κάποιος εύλογα μπορεί να ερωτηθεί πόσο μπορεί να κινδύνευε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι Υπουργοί του από μια 60χρονη, που απλά ήθελε να τους ευαισθητοποιήσει για το πρόβλημα της. Πού είναι η ευαισθησία του Προέδρου και των Υπουργών του σε τέτοια θέματα;

Ως αποτέλεσμα ήταν η αστυνομία να τη συλλάβει, με το πρόσχημα ότι αρνήθηκε να αποχωρήσει από το χώρο του δημαρχείου, άσκησαν βία εναντίον, της φόρεσαν χειροπέδες, την έσυραν στο έδαφος, λες και ήταν ένας κοινός εγκληματίας. Μάλιστα την έκλεισαν στο κελί μέχρι αργά το απόγευμα, όπου στο τέλος την άφησαν ελεύθερη φορτώνοντας την με αρκετές κατηγορίες.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια φίμωσης των πολιτών από την Κυβέρνηση. Είναι καιρός η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας, που ευλαβικά εφαρμόζει κατά τις υποδείξεις της Τρόικα και του μνημονίου. Οι πολίτες αυτής της χώρας υποφέρουν και ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση του έχουν ευθύνη απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι βιώνουν τις επιπτώσεις των αποφάσεων τους.

Αναμένουμε όπως αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον της ταλαιπωρημένης συμπολίτισσας μας και όπως της δοθεί η απαιτούμενη βοήθεια από το κράτος.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου