Οι 8 εκπροσώποι της «ΑΛΛΑΓΗΣ» που εξελέγησαν στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ

Οι 8 εκπροσώποι της «ΑΛΛΑΓΗΣ» που εξελέγησαν στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ

Η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των εκλογών της ΟΕΛΜΕΚ της 22ας Μαΐου 2014.


Η όλη δράση και η προσφορά της «ΑΛΛΑΓΗΣ» στην υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών αναγνωρίστηκαν από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και ανέδειξαν της «ΑΛΛΑΓΗ» σε μια ιδιαίτερα ισχυρή παράταξη με 37% και με 13 ποσοστιαίες μονάδες διαφοράς από τη δεύτερη κίνηση.

Η «ΑΛΛΑΓΗ» εξασφάλισε 36,62 %, ποσοστό κατά 1,18% μεγαλύτερο από τις προηγούμενες εκλογές. Αύξησε τα ποσοστά της σε πέντε επαρχιακά γραφεία και τις έδρες της στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ από 7 σε 8.

Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες γύρισαν την πλάτη στους λασπολόγους, στους συκοφάντες και στους θιασώτες τους αναρχοσυνδικαλισμού, και έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στην «ΑΛΛΑΓΗ» υπερψηφίζοντάς την. Τα τελευταία έξι χρόνια που η «ΑΛΛΑΓΗ» βρίσκεται στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αύξησε τη δύναμή της κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή (είχε μια αύξηση) κατά 25%!

Η επιτυχία αυτή της «ΑΛΛΑΓΗΣ» αυξάνει τις ευθύνες της έναντι του δημόσιου σχολείου και των μελών της Οργάνωσής μας. Άμεση προτεραιότητά μας, η προώθηση των διορθωτικών παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.

Από τις πρώτες προτεραιότητές μας είναι η προώθηση της αποπαγοποίησης των προαγωγών, αναγκαία για τη διοικητική στελέχωση των σχολείων μας τον Σεπτέμβριο του 2014, και η διασφάλιση της εργασίας όλων των συναδέλφων που εργάστηκαν ή εργάζονται ως συμβασιούχοι ή έκτακτοι στη δημόσια εκπαίδευση.

Τα συλλογικά όργανα της «ΑΛΛΑΓΗΣ», αποτιμώντας και αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και αξιολογώντας ως θετική τη συνεργασία που είχε η «ΑΛΛΑΓΗ» με τη «ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ», αποφάσισαν τη συνέχισή της και την επόμενη τριετία.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στην «ΑΛΛΑΓΗ» και καλούμε όλους τους συναδέλφους ατομικά, αλλά και όλες τις κινήσεις, σε συστράτευση, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που θα έχει να αντιμετωπίσει η εκπαίδευση τα επόμενα χρόνια.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε και τους 180 υποψηφίους της «ΑΛΛΑΓΗΣ» για τη συμβολή τους στην επιτυχία της Κίνησής μας. Συγχαίρουμε τους 66 Γενικούς Αντιπροσώπους που εξέλεξε η «ΑΛΛΑΓΗ». Τέλος συγχαίρουμε τους 8 εκπροσώπους της «ΑΛΛΑΓΗΣ» που εξελέγησαν στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ και που είναι: Δημήτρης Ταλιαδώρος, Άλκηστη Βαρνάβα (Λευκωσία), Ανδρέας Σοφόκλης, Μιχάλης Μηλιώτης (Αμμόχωστος), Λεύκιος Λευκίου (Λεμεσός), Γιώργος Παπαϊωάννου (Λάρνακα), Παναγιώτα Κάιζερ (Πάφος) και Παναγιώτα Κούλα (Μόρφου).  

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ «ΑΛΛΑΓΗ»

Λευκωσία, 31 Μαΐου 2014