Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των αναπλάσεων της πλατείας των Αρόδων και του Δημοτικού σχολείου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Αρόδων


και της ανάπλασης του Δημοτικού σχολείου της κοινότητας , που μετατράπηκε σε αίθουσα πολλαπλής χρήσης.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αρόδων Ματθαίος Στεφάνου, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η πρώτη φάση των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας είχε ολοκληρωθεί το 2004 και αυτή περιλάμβανε τις εργασίες εντός του περίβολου της εκκλησίας.

Όσον αφορά την δεύτερη φάση οι εργασίες ολοκληρώθηκαν φέτος και περιλάμβαναν το πλακόστρωτο και την κατασκευή περιμετρικά όλων των δρόμων της πλατείας. Το συγκεκριμένο έργο, είπε ο κ Στεφάνου ανέρχεται σε 400 χιλιάδες ευρώ.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ματθαίος Στεφάνου δήλωσε ότι απομένει η εγκατάσταση στην πλατεία των φωτιστικών τα οποία θα τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκά πλαίσια. Πρόκειται για μια καινοτομία , όπως επεσήμανε αφού και θα εξοικονομείται ενέργεια και τα συστήματα αυτά είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο κοινοτάρχης των Αρόδων ανέφερε επίσης πως ολοκληρώθηκε και η διεργασία μετατροπής του παλαιού δημοτικού σχολείου σε αίθουσα πολλαπλής χρήσης, ένα έργο που το κόστος του- όπως είπε- ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ.

Και τα δύο έργα της κοινότητας σημείωσε, έχουν παραδοσιακό χαρακτήρα και συνάδουν με τον υπόλοιπο οικισμό.

Στόχος μας είπε ο κ Στεφάνου, είναι η ανάδειξη της κοινότητας μας στους επισκέπτες που την επισκέπτονται καθημερινά κατά την μετάβαση τους στην περιοχή του Ακάμα.

Το Κοινοτικό συμβούλιο των Αρόδων, σημείωσε ο κ Στεφάνου, ετοιμάζεται για τα εγκαίνια και των δύο χώρων με τη νέα χρονιά

Στο κέντρο της κοινότητας υπάρχει η εκκλησία του Αγία Καλανδίωνα που είναι η μοναδική εκκλησία στον κόσμο – όπως είπε- ο κ Στεφάνου που είναι αφιερωμένη στον συγκεκριμένο Άγιο, αλλά και ο Άγιος Αγαπητικός (ο άγιος της αγάπης) που σύμφωνα με την παράδοση έζησε σαν ερημίτης κοντά στο χωριό Αρόδες ενώ στην κοινότητα κατέληξε, υπάρχει σαρκοφάγος στην οποία έγινε η ταφή του.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/