Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανάπλασης στο Νέο Χωριό

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανάπλασης στο Νέο Χωριό

Σειρά έργων συνολικού κόστους €1.420.000 έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα στην κοινότητα Νέου Χωρίου, με την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, να λέει ότι η υλοποίησή τους προωθήθηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση, στα γενικότερα πλαίσια εξωραϊστικών και άλλων έργων σε χωριά του Ακάμα.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως εντός του Σεπτεμβρίου 2020 συγχρηματοδοτήθηκε το εκθεσιακό κέντρο ερπετών και αμφιβίων με ποσό γύρω στα €350.000. Πρόκεται για συγχρηματοδοτούμενο έργο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον κρατικό προϋπολογισμό. Επεσήμανε δε, πως το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Χωρίου συνεργάζεται με τον Ερπετολογικό Σύνδεσμο για τα εκθέματα.


Η κ. Λάμπρου σημείωσε επίσης πως έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο 2020, ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντα χώρου της εκκλησίας του Αγίου Μηνά, στο κέντρο του χωριού, έναντι €500.000 περίπου, που αφορά επίσης συγχρηματοδοτούμενο έργο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως πρόσφατα συμπληρώθηκε η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα με λιθόστρωτο, ένα έργο της τάξης των €570.000 περίπου περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, που χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από κρατικές πιστώσεις.

Τα έργα ωρίμασαν, είπε η Έπαρχος Πάφου και προωθήθηκε η υλοποίηση τους από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου στα γενικότερα πλαίσια εξωραϊστικών και άλλων έργων σε χωριά του Ακάμα, όπου αναμένεται να γίνει προσέλκυση επισκεπτών και ειδικών μορφών τουρισμού σε συνάρτηση με άλλα έργα.

Ενδεικτικά, η κ. Λάμπρου έφερε ως παράδειγμα το Μουσείο Αγροτικής Ζωής Ακάμα στη Δρούσεια και το περιφερειακό κέντρο παλαιοντολογίας και γεωλογίας Ακάμα στις Πάνω Αρόδες.

Πηγή: ΚΥΠΕ