Ολοκληρώθηκε η αντεξέταση και του δεύτερου μάρτυρα κατηγορίας

Ολοκληρώθηκε η αντεξέταση και του δεύτερου μάρτυρα κατηγορίας

Ένα λάθος στελεχών της εταιρείας ΑΡΙΣΤΟ φανερώνει, σύμφωνα με την Αστυνομία, τις διασυνδέσεις της εταιρείας με κάποιους στον Δήμο Πάφου.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Νίνος Κέκκος κατέθεσε ως τεκμήριο στο δικαστήριο διάταγμα παράδοσης εγγράφων της Αστυνομίας προς τον Δήμο το οποίο παραλήφθηκε από τα γραφεία της συγκεκριμένης εταιρείας κατά τις έρευνες που είχαν διεξαχθεί στην βάση διατάγματος του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου.


Κατά την σημερινή ημέρα ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας για την υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων της εταιρείας Αρίστο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως δημοτικού μηχανικού του Δήμου Πάφου Σάββα Σάββα, Ηλίας Στεφάνου υποστήριξε ότι ο πελάτης του δέχθηκε παραπλανητικές ερωτήσεις είτε καλόπιστα είτε κακόπιστα, κατά την ανάκριση του, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να απαντήσει.

Συγκεκριμένα ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε και στα τεκμήρια 2 και 3 που αποτελούν φακέλους με σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση τα οποία δεν παρουσιάστηκαν στον πελάτη του κατά την ανάκριση του.

Ο αστυνομικός Ανδρέας Τσεκούρας, πρώτος μάρτυρας κατηγορίας και μέλος του κλιμακίου των ανακριτών, απάντησε ότι ο κατηγορούμενος ουδέποτε ζήτησε τα στοιχεία αυτά για να τα συμβουλευτεί τη στιγμή, πρόσθεσε που αυτά βρίσκονταν πάνω στο ίδιο γραφείο που διεξαγόταν η ανάκριση.

Σήμερα κατέθεσαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χρυσάνθου και μέλος της πολεοδομικής επιτροπής του Δήμου Πάφου και ο δημοτικός γραμματέας Θέμης Φιλιππίδης.

Στον Ανδρέα Χρυσάνθου είχε δοθεί η αρχική πληροφορία, σε μια γαμήλια δεξίωση, ότι ενώ η εταιρεία είχε άδεια διαχωρισμού 177 οικοπέδων προχώρησε στον διαχωρισμό 178, σύμφωνα με την κατάθεση του η οποία αναγνώστηκε και στο Δικαστήριο και κατατέθηκε ως τεκμήριο.

Ο Ανδρέας Χρυσάνθου ρωτήθηκε επίμονα από το συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου αν εργάζεται, ως μηχανικός, σε ανταγωνιστική της Άριστο εταιρείας, παραδεχόμενος ότι όντως εργάζεται.

Επίσης ο κ Παπαϊωάννου ρώτησε τον δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας αν είχε ζητήσει να διερευνηθούν και άλλες υποθέσεις που έπεσαν στην αντίληψη του όσο είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δ. Πάφου και ο Ανδρέας Χρυσάνθου απήντησε σε άλλες δύο περιπτώσεις που αφορούν φωτογραφικό υλικό που του παραδόθηκε για άτομο που έριχνε λάδι στην θάλασσα αλλά και σε μια δεύτερη περίπτωση, όπως είπε, που του καταγγέλθηκε ότι σκάφη ξένων συμφερόντων έριχναν λύματα στην θάλασσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, Γιώργος Παπαϊωάννου υπέβαλε επίσης, αναφερόμενος στην κατάθεση που είχε δώσει η Ρούλα Αριστοδήμου στους ανακριτές,, ότι από την στιγμή που δεν εξεδόθη πιστοποιητικό τελικής έγκρισης για τα τεμάχια που έχουν διαχωριστεί όλα τελούν υπό αίρεση και συνεπώς δεν υπάρχει θέμα για την εταιρεία αλλά και πως γίνεται αδικαιολόγητος λόγος για όφελος της εταιρείας.

Σ’ αυτό το σημείο η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Νίνο Κέκκο έφερε ένσταση με την τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου προς τον δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας Ανδρέα Χρυσάνθου.

Ο κ. Παπαϊωάννου είπε μάλιστα στο δικαστήριο πως ουδέποτε δόθηκε η ευκαιρία είτε στους εκπροσώπους της εταιρείας να απαντήσει ούτε στον ίδιο τον επιχειρηματία πριν την καταγγελία.

Διερωτήθηκε επίσης γιατί για τόσο μεγάλο διάστημα δεν δόθηκε καταγγελία τέτοιας φύσεως σε κανέναν άλλο εκτός από τον ίδιο τον δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην δημοτικού μηχανικού του Δ. Πάφου Σάββα Σάββα, δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου, ζήτησε από τον δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Χρυσάνθου κάποιες διευκρινήσεις αναφορικά με τον τρόπο λήψης της απόφασης της καταγγελίας και την γνώση των δεδομένων που γνώριζαν τότε.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν πρόλαβαν να αντεξετάσουν τον δημοτικό γραμματέα από τον οποίο ζήτησαν να προσκομίσει διάφορα έγγραφα, την ερχόμενη Τρίτη που συνεχίζεται η υπόθεση, ανάμεσα σε αυτά και τα πρακτικά της συνεδρίας που αποφασίστηκε να καταγγελθεί η συγκεκριμένη υπόθεση στην Αστυνομία.

Η σημερινή δικαστική διαδικασία διακόπηκε στις 15:00 το απόγευμα . Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο Δώρα Σωκράτους, το δικαστήριο θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα κατά τις ημερομηνίες 3.2.2015 (Τρίτη), 5.2.2015 (Πέμπτη) και 6.2.2015 (Παρασκευή) .

Η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί με την αντεξέταση του δημοτικού γραμματέα Θέμη Φιλιππίδη από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Το Κακουργιοδικείο αποτελείται από την Πρόεδρο του Δώρα Σωκράτους, την Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή Λία Μάρκου και τον Επαρχιακό Δικαστή του Κακουργιοδικείου Μιχάλη Δρουσιώτη.

Την Νομική Υπηρεσία στην δικαστική διαδικασία του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο εκπροσωπεί ο Νίκος Κέκκος.

Στο Κακουργιοδικείο έχουν παραπεμφθεί ο ιδρυτής της εταιρείας Θεόδωρος Αριστοδήμου, η σύζυγος του Ρούλα, o σχεδιαστής της εταιρείας Χρίστος Σολωμονίδης και ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου Σάββας Σάββα.

Όλοι αντιμετωπίζουν 32 κατηγορίες ανάμεσα τους για απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων με παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος ενώ ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου, Σάββα Σάββα, αντιμετωπίζει άλλες τέσσερις κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)