Ολοκληρώνεται η αντεξέταση Σ. Σάββα

Ολοκληρώνεται η αντεξέταση Σ. Σάββα

Ολοκληρώνεται σήμερα στις 08:30 το πρωί η αντεξέταση του τέως Δημοτικού μηχανικού του Δ. Πάφου Σάββα Σάββα από την Κατηγορούσα Αρχή για την υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί από την εταιρεία Aristo στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο.

Στην προηγούμενη δικάσιμο στις 12 Ιουνίου ο Σάββα Σάββα, αρχικά ανέφερε ότι ο Δήμος Πάφου καθυστέρησε να προχωρήσει στην έκδοση των αδειών, τόσο της Πολεοδομικής όσο και της Άδειας Διαχωρισμού.


Ωστόσο, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο Δήμος Πάφου εξέτασε την υπόθεση σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, δηλαδή τους τίτλους ιδιοκτησίας και τα τοπογραφικά σχέδια, και τα οποία ήταν αυτά ακριβώς που υπέβαλε η Εταιρεία.

Περαιτέρω, ο μάρτυρας έκανε σύγκριση μεταξύ των σχεδίων της Πολεοδομικής Άδειας και Άδειας Διαχωρισμού, σύμφωνα με την οποία η Εταιρεία εφάρμοσε όλους τους όρους των κυβερνητικών Τμημάτων στα σχέδια και ακολούθησε τα επίσημα τοπογραφικά σε όλα τα στάδια.

Πρόσθεσε δε ότι αυτή η άσκηση έπρεπε να γίνει και από την αναπληρώτρια Δημοτικό μηχανικό του Δήμου Πάφου κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, και η υπόθεση ποτέ δεν θα οδηγείτο εδώ που οδηγήθηκε.

Εν συνεχεία, πρόσθεσε ότι ο ίδιος και με δική του πρωτοβουλία, έστειλε επιστολή στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για να δώσει τις απόψεις του για τον Διαχωρισμό, παρά το γεγονός ότι η Εταιρεία έχει εξασφαλίσει εγκεκριμένη Πολεοδομική Άδεια και μάλιστα προ της εφαρμογής του σχετικού Νόμου, αλλά πρόσθεσε ότι σκοπός του ήταν να επιβληθούν και οι όροι του σχετικού τμήματος για προστασία του Αργακίου και να εφαρμοστεί η κατασκευή των συρματοκιβωτίων, κάτι με το οποίο η Εταιρεία συμμορφώθηκε.

Σε σχετικές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τον κ. Κέκκο, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η μικροτροποποίηση των σχεδίων έγινε κατόπιν των απόψεων του Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων, τις οποίες η Εταιρεία ακολούθησε με επιπρόσθετο κόστος για την ίδια.

Η μικροτροποποίηση είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά πρασίνου από ένα σημείο του διαχωρισμού σε άλλο, το δε εμβαδόν του πρασίνου που μεταφέρθηκε ήταν ακριβώς το ίδιο, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Δώρα Σωκράτους διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ