Ομάδα Πρωτοβουλίας: “Προκλητική η επίσκεψη του Αβέρωφ Νεοφύτου στη Γεροσκήπου”

Ομάδα Πρωτοβουλίας: “Προκλητική η επίσκεψη του Αβέρωφ Νεοφύτου στη Γεροσκήπου”

Με αφορμή την προχθεσινή (18/4) επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. Αβέρωφ Νεοφύτου στον Δήμο Γεροσκήπου και δηλώσεις του για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για τη Διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου επιθυμεί να σημειώσει τα εξής:

1. Αποτελεί θρασύτατη πρόκληση για κάθε δημότη η επίσκεψη στη Γεροσκήπου του αρχηγού του κόμματος που πρωτοστατεί στη διάλυση του Δήμου μας, τρία μόλις 24άωρα από τη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά την οποία ο ΔΗ.ΣΥ. ψήφισε ουσιαστικά για την κατάργηση του Δήμου Γεροσκήπου.


2. Οι δηλώσεις του κ. Αβ. Νεοφύτου, και μάλιστα στην κυπριακή ντοπιολαλιά «για να καταλαβαίνουν οι χωριάτες», ότι οι Ιεροί Κήποι της Αφροδίτης, η Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και τα λουκούμια θα παραμείνουν ως έχουν, υποτιμούν τη νοημοσύνη των δημοτών της Γεροσκήπου.

3. Όπως επίσης υποτιμά τη νοημοσύνη μας, η αναφορά του ότι το μόνο που θα αλλάξει στη Γεροσκήπου είναι η διοίκηση. Ο κ. Νεοφύτου επιχειρεί ματαίως να μας πείσει ότι το να απολέσουμε τη διοικητική μας αυτονομία είναι κάτι το αμελητέο. Για μας, όμως, αυτή αποτελεί το κατεξοχήν εργαλείο για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και σίγουρα δεν αξίζει στην ιστορική περιοχή μας ο υποβαθμισμένος ρόλος που της επιφυλάσσουν.

4. Αλλάζουμε τη διοίκηση για «να γλυτώνουμε ριάλια και να πληρώνει ο κόσμος λιότερους φόρους», ισχυρίζεται ο κ. Νεοφύτου. Μάλλον αγνοεί το περιεχόμενο του προωθούμενου νομοσχεδίου, αφού σε αυτό προβλέπεται αύξηση του τέλους ακίνητης ιδιοκτησίας και επιβολή στους πολίτες ενός νέου φόρου για την εκτέλεση αναπτυξιακών έργων. Πάντως, σίγουρα αγνοεί ότι οι φορολογικοί συντελεστές στη Γεροσκήπου είναι χαμηλότεροι από του Δήμου Πάφου και από τους χαμηλότερους στο σύνολο των 30 δήμων.

Διαβεβαιώνουμε τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ., αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι οι δημότες της Γεροσκήπου έδωσαν μάχες για να αποκτήσει αυτός ο τόπος διοικητική αυτονομία και δεν πρόκειται να την παραδώσουμε αμαχητί. Το μέλλον του Δήμου Γεροσκήπου περνά μέσα από τη συνεργασία με τις κοινότητες της ανατολικής Πάφου.

Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για τη Διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου