Ομήρου: συμπόρευση του ενδιάμεσου χώρου

Ομήρου: συμπόρευση του ενδιάμεσου χώρου

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου αναμένει ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου,


ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να συνέλθει τάχιστα, για να τύχει πλήρους ενημέρωσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων τόσο για το περιεχόμενο των προτάσεων της τουρκικής πλευράς όσο και για το περιεχόμενο των προτάσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Μιλώντας μετά το πέρας του ετήσιου εθνικού μνημόσυνου των ηρώων της κοινότητας Παναγιάς στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, ο κ. Ομήρου ανέφερε με έμφαση ότι δεν είναι δυνατόν η τουρκική πλευρά να αρνείται να συζητήσει τα κεφαλαιώδη θέματα, όπως είναι το εδαφικό, και να τα παραπέμπει στο τέλος των συνομιλιών εάν και εφόσον υπάρχει κατάληξη στις υπόλοιπες πτυχές του Κυπριακού.
Πρόσθεσε πως τα θέματα της αποχώρησης των στρατευμάτων και των εποίκων, της κατάργησης των αναχρονιστικών εγγυήσεων του 1960, ο εποικισμός που συνιστά έγκλημα πολέμου, αλλά και το εδαφικό, πρέπει να συζητηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις. 
Θέση της ΕΔΕΚ για συμπόρευση του ενδιάμεσου χώρου
Στη συνέχεια, ο κ. Ομήρου εξέφρασε την ετοιμότητα του Κ.Σ. ΕΔΕΚ να εισέλθει σε μια συνεργασία και συμπόρευση με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου σε θέματα όπως είναι το Κυπριακό, η ανεργία, και η ανασυγκρότηση της οικονομίας.
Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως η θέση της ΕΔΕΚ παραμένει δεδομένη για την ανάγκη ύπαρξης συνεργασίας ή συμπόρευσης στ ον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ομήρου σημείωσε πως οι θέσεις της ΕΔΕΚ είναι πολύ καλά γνωστές και δεν θέλησε να επαναλάβει – όπως ανέφερε – ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί κατά κόρον στο παρελθόν.