ΟΣΥΠΑ: Δεν έχουν ικανοποιηθεί μέχρι στιγμής τα αιτήματά μας

ΟΣΥΠΑ: Δεν έχουν ικανοποιηθεί μέχρι στιγμής τα αιτήματά μας

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως η απεργία του Οργανισμού ανεστάλη μέχρι και αύριο εις ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης προς το επιβατικό κοινό της Πάφου για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μέχρι στιγμής, ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, “δεν είχαμε καμία ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο” και ως εκ τούτου μέχρι αύριο το απόγευμα ο ίδιος αναμένεται – όπως είπε- “να διαβουλευθεί με τους νομικούς του συμβούλους προκειμένου να αποφασισθεί το τι μέλλει γενέσθαι”.


Ο κ. Ιωαννίδης υποστήριξε πως μετά την τελευταία συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, έλαβε τη δέσμευση ότι κάποια από τα αιτήματα του Οργανισμού θα τύχουν υλοποίησης μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως τα 104 λεωφορεία του ΟΣΥΠΑ παρέμειναν σταθμευμένα για αρκετές μέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση πάνω από 300 δρομολόγια σε ολόκληρη την Επαρχία.

Από την τελευταία απεργία επηρεάστηκαν 5.000 μαθητές της πόλης και της επαρχίας Πάφου καθώς και άλλοι 8 με 10 χιλιάδες επιβάτες ως επί το πλείστον συνταξιούχοι που διακινούνται με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Την απαρέσκειά τους για την απεργία το ΟΣΥΠΑ είχαν εκφράσει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου και η ΕΣΕΜ.

Πηγή: ΚΥΠΕ