Ο Άρτος της Γιορτής – Τα τελετουργικά ζυμώματα της Πάφου

Ο Άρτος της Γιορτής – Τα τελετουργικά ζυμώματα της Πάφου

Με άρωμα ψωμιού γιορτάζει τα προεόρτια του Πάσχα η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017. Η δράση «Ο Άρτος της Γιορτής» είναι μέρος του προγράμματος «Ο Κήπος των Γεύσεων» που σχετίζεται με την οινογαστρονομία, αναδεικνύοντας τον πλούτο που η Πάφος έχει να επιδείξει σε εορταστικά ζυμώματα τα οποία συνδέονται με τον τόπο, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Στην εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί επίσης διαγωνισμός στολίσματος παννυχίδας από γυναίκες κοινοτήτες της Πάφου. Η κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πάφος2017, ένα εκπρόσωπο της εταιρείας Ζορπάς και τον σεφ Γιαννάκη Αγαπίου θα βαθμολογήσει τόσο τη γεύση και υφή της παννυχίδας όσο και τη διακοσμητική δεξιότητα των διαγωνιζομένων.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο «Ο Άρτος της γιορτής, τα εορταστικά ζυμώματα της Πάφου» της Φλωρεντίας Κυθραιώτου από τη φιλόλογο Ελίζα Χριστοφόρου.

Το ζωντανό μουσικό πρόγραμμα θα παρουσιάσουν ο Παύλος Γεωργιάδης στο βιολί και ο Ηλίας Κουλουμής στη φωνή και το λαούτο. Θα ακουστούν κομμάτια από τη Μικρασιάτικη και Κυπριακή παραδοσιακή μας μουσική.

Η εκδήλωση θα κλείσει με δεξίωση που θα περιλαμβάνει παραδοσιακά ζυμώματα της Πάφου και τοπικό κρασί.

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, Λαϊκό Μουσείο Γεροσκήπου στις 16:00

Είσοδος Ελεύθερη