Ο Γιαννάκης Μαλλουρίδης εξήγγειλε υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Γεροσκήπου

Ο Γιαννάκης Μαλλουρίδης εξήγγειλε υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Γεροσκήπου

Την υποψηφιότητά του εξήγγειλε σήμερα επίσημα ο Γιαννάκης Μαλλουρίδης, πρώην Έπαρχος Πάφου για τη δημαρχία της Γεροσκήπου, στέλνοντας το μήνυμα «όλοι μαζί μπροστά στην Γεροσκήπου».

“Με εκτίμηση και σεβασμό στο έργο που έχουν επιτελέσει το νυν και τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, εξαγγέλλω την υποψηφιότητά μου, γιατί έχω την πεποίθηση ότι η εναλλαγή στη διοίκηση του Δήμου αποτελεί κορυφαίο στοιχειό της Δημοκρατίας που συμβάλλει στον εμπλουτισμό της τοπικής Αρχής με νέες και παραγωγικές ιδέες” είπε ο κ. Μαλλουρίδης.


Είπε πως η απόφασή του είναι αποτέλεσμα σοβαρού προβληματισμού αλλά και των πολλών μηνυμάτων και παροτρύνσεων από δημότες και οργανωμένα σύνολα από όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους.

Με συναίσθηση βαριάς ευθύνης και εκτίμησης για το ρόλο και το έργο που επιτελεί ο δήμαρχος, ο κ. Μαλλουρίδης είπε πως καταθέτει την υποψηφιότητα του ενώπιoν των δημοτών έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ορθή κρίση τους.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι σε περίπτωση που εκλεγεί, θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις και θα αφιερώσει τον εαυτό του στην υπηρεσία τους, για την πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου Γεροσκήπου, στη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής και στην ευημερία όλων των κατοίκων. Αυτή είναι η μόνη μου φιλοδοξία και τίποτε άλλο, συμπλήρωσε.

Εξέφρασε ακόμη την ταπεινή άποψη ότι η μακρόχρονη υπηρεσία, οι γνώσεις και εμπειρίες που απέκτησε στα θέματα δημόσιας διοίκησης από τη θέση του Επάρχου θα αποτελούν ένα σημαντικό βοήθημα ώστε να εκτελεί με αποτελεσματικότητα και επάρκεια τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Δημάρχου με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των δημοτών και του Δήμου.

Είναι όμως αξίωμά του, το οποίο πάντοτε ακολουθεί και εφαρμόζει, ότι μόνο με συνεργασία, συναίνεση και συνεννόηση αλλά κυρίως με συλλογική προσπάθεια όλων των μελών μπορεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο να παράγει αξιόλογο έργο και να αποφασίζει και εκτελεί τις αποφάσεις που λαμβάνει, όπως είπε.

Σε αντίθετη περίπτωση, εκτίμησε, παρατηρούνται φαινόμενα δυσλειτουργίας, κακοδιοίκησης και αχρείαστων αντιπαραθέσεων.

Επιπρόσθετα διαβεβαίωσε, ότι η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποτελεί εχέγγυο για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του και στη λήψη όλων των αποφάσεων με πλήρη συμμόρφωση στις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.

Παράλληλα είπε ότι οι δημότες, ανεξάρτητα από κοινωνική ή οικονομική θέση, θα έχουν ισότιμο λόγο και ρόλο και μέσα από διάφορα συμβουλευτικά όργανα είτε και ατομικά θα συμμετέχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών του Δήμου και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι σε περίπτωση που εκλεγεί, θα πρωτοστατήσει και θα αγωνισθεί για πραγματική μεταρρύθμιση και ενδυνάμωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για ουσιαστική ενίσχυση της διοικητικής αυτοτέλειας και της οικονομικής αυτάρκειας των Τοπικών Αυτοδιοικούμενων Αρχών, καθώς και για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, τη διοικητική αποκέντρωση και την καλύτερη και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ανέφερε πως σε κατοπινό στάδιο θα ακολουθήσει και θα γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα με τις προτάσεις και θέσεις του.

Τέλος κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του και τους διαβεβαίωσε ότι θα φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών τους.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ