Ο ιατρικός τουρισμός στο επίκεντρο των φορέων

Ο ιατρικός τουρισμός στο επίκεντρο των φορέων

Οι ενέργειες και δράσεις των φορέων της Πάφου για προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην επαρχία, ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκάλεσε το βράδυ της Τρίτης το ΕΒΕ Πάφου με τη συμμετοχή των υπευθύνων των ιδιωτικών κλινικών και των ιατρικών κέντρων της επαρχίας.

Στόχος, δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ανδρέας Δημητριάδης, είναι να ασκηθούν πιέσεις στο κράτος για να δημιουργήσει πλαίσιο μέσα στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας προς την κατεύθυνση του ιατρικού τουρισμού.


«Στόχος μας είναι επίσης η προώθηση της συνεργασίας του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, ώστε να ενισχυθεί ο τομέας της υγείας γενικότερα στην Κύπρο», είπε. «Η σύσκεψη ασχολήθηκε επίσης με το περιβόητο θέμα του ΓΕΣΥ, ώστε να ενημερωθούμε πού βρίσκεται και πώς προχωράμε».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ στο ΓΕΣΥ, Κώστας Γιωργαλλής, τόνισε ότι απώτερος στόχος είναι να μπορέσει να εφαρμοσθεί το νέο σύστημα υγείας με τρόπο οικονομικά βιώσιμο και σε βάθος χρόνου να μπορέσει να «παντρέψει» τον ιδιωτικό με τον δημόσιο τομέα της υγείας.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Υπηρεσιών του ΚΕΒΕ, αρμόδιος για τον ιατρικό τουρισμό, Χρίστος Πετσίδης, ανέφερε ότι η Κύπρος έχει όλα τα εχέγγυα για να αναπτύξει ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο ιατρικός τουρισμός.

«Ο τουρισμός υγείας φάνηκε ότι έχει ήδη μια μεγάλη διεθνή ανάπτυξη», επεσήμανε. «Αποδίδει σημαντικά ωφέλη, για αυτό και ήδη εμπλέκονται πολλές χώρες σε αυτή την δραστηριότητα. Η στρατηγική θέση της Κύπρου, το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε και οι καιρικές συνθήκες του νησιού μας, δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να μπούμε στο διεθνή χάρτη του τουρισμού υγείας».

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου