Ο κύβος ερρίφθη – Νέος σταθμός ΟΣΥΠΑ

Ο κύβος ερρίφθη – Νέος σταθμός ΟΣΥΠΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης με πλειοψηφία, την ζητούμενη από το Υπουργείο Μεταφορών δημιουργία νέου διαμετακομιστικού σταθμού του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου στην τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου.
Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο στην παρουσία 14 μελών του, ενέκρινε με ψήφους 9 έναντι 5, την εκμίσθωση τεμαχίου στη λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων για τη δημιουργία του δεύτερου σταθμού του ΟΣΥΠΑ.

Το εν λόγω τεμάχιο βρίσκεται απέναντι από τα McDonalds της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων και η δημιουργία του είχε αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης και συζήτησης στο Υπουργείο Μεταφορών, με τη συμμετοχή του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριου Δημητριάδης, του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος και του προέδρου του ΟΣΥΠΑ, Γεώργιου Ιωαννίδη.


Βάσει της αποψινής απόφασης του Δήμου Πάφου η δημιουργία του διαμετακομιστικού αυτού σταθμού είναι συνυφασμένη με την δημιουργία του κεντρικού σταθμού του ΟΣΥΠΑ στην «Καραβέλλα», στο εμπορικό κέντρο της Πάφου, όπου θα δημιουργηθεί ένας υπερσύγχρονος σταθμός των δημοσίων συγκοινωνιών της επαρχίας.

Ο υφιστάμενος δεύτερος σταθμός της Κάτω Πάφου, στο Αρχαιολογικό Πάρκο, θα εγκαταληφθεί βάσει της απόφασης του Δήμου και στο χώρο θα παραμείνει μια στάση λεωφορείων για εξυπηρέτηση των πολλών τουριστών και άλλων επισκεπτών του παραλιακού μετώπου.

Όπως εκτιμούσαν κατά τη διαδικασία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, οι διεργασίες αυτές δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τα μέσα ή τα τέλη του 2017.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου