Ο Ν. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε στον Ν. Πιττοκοπίτη να καταστήσει το ΔΗΚΟ ισχυρό και ικανό

Ο Ν. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε στον Ν. Πιττοκοπίτη να καταστήσει το ΔΗΚΟ ισχυρό και ικανό

Την υπόσχεση ότι  οι συναγωνιστές του Νίκου Πιττοκοπίτη στο Δημοκρατικό Κόμμα, θα εργαστούν με  σύμπνοια και ενότητα για να καταστήσουν το κόμμα, που τόσο πιστά υπηρέτησε και τόσο αγνά αγάπησε, ισχυρό και ικανό να πρωταγωνιστήσει και να αγωνιστεί ως δύναμη αντίστασης στις προσπάθειες για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, έστειλε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος  στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε στην κηδεία του πρώην  βουλευτή του ΔΗΚΟ Πάφου και στελέχους του ΔΗΚΟ Νίκου Πιττοκοπίτη που τελέστηκε στην 14:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντάνασσας.

Ισχυρό και ικανό, είπε για ανασυγκρότηση και αναγέννηση της οικονομίας, συμβάλλοντας έτσι σε ένα νέο οικονομικό θαύμα, όπως αυτό που πέτυχε το Δημοκρατικό Κόμμα τις δεκαετίες που το υπηρέτησες.


Η προχτεσινή ξαφνική σου αναχώρηση μας άφησε συγκλονισμένους, είπε ο κ Παπαδόπουλος. Έδωσες συνέχισε,  με αξιοπρέπεια την τελευταία μάχη και έφυγες τόσο αθόρυβα από τη ζωή, την  ζωή την οποία έζησες με δυναμισμό και σθένος, σε όλους τους τομείς της, μια ζωή πολυτάραχη,  πολυσήμαντη, γεμάτη αγώνες, αγώνες πολιτικούς, αγώνες συνδικαλιστικούς, αγώνες κομματικούς, κυρίως όμως, αγώνες εθνικούς και κοινωνικούς, στους οποίους πρωτοστάτησες.

Απευθυνόμενος στο Νίκο Πιττοκοπίτη ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε «πήρες μέρος στο θρυλικό απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, υπήρξες πρωτοπόρος και αυθεντικός αγωνιστής στη δημιουργία και εδραίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω της δράσης σου στην Ένωση Αγωνιστών Πάφου, πολέμησες εναντίον της τουρκικής ανταρσίας, τέτοιες μέρες του 1963-64 και προστάτευσες την Κυπριακή Δημοκρατία, που από τότε προσπαθεί να διαλύσει η Τουρκία».

Αντιστάθηκες, είπε, στην ΕΟΚΑ Β’ και το προδοτικό πραξικόπημα, μαζί με ολόκληρο τον Παφιακό λαό και υπερασπίστηκες τη δημοκρατία και τον Εθνάρχη Μακάριο, στον οποίο παρέμεινες πιστός μέχρι τέλος.

Ανέφερε ότι ο Νίκος Πιττοκοπίτης υπήρξε πρωτοπόρος και διεκδικητικός συνδικαλιστής για δεκαετίες και εξυπηρέτησε με πάθος και επιτυχία τα συμφέροντα των συναδέλφων του στην ΑΤΗΚ αλλά και όλων των εργαζομένων στη ΣΕΚ όπου έδρασε για τρεις δεκαετίες.

Παράλληλα, εργάστηκε για την ανάπτυξη και την πρόοδο του συνεργατισμού και υπό την προεδρία το Ελληνικό Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου πέτυχε πολυσήμαντη δραστηριότητα και κατέστη ένας δυναμικός οργανισμός που εξυπηρέτησε και ακόμα εξυπηρετεί χιλιάδες οικογένειες της Πάφου, βοηθώντας τις να αποκτήσουν σπίτι, να οργανώσουν την επιχείρησή τους, να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, στον επικήδειο του για τον Νίκο Πιττοκοπίτη, είπε ότι για όλους στο Δημοκρατικό Κόμμα, ήταν πάντα «ένας πολύτιμος συναγωνιστής, οι εθνικοί, κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες σου σε κατέστησαν μια ξεχωριστή προσωπικότητα της επαρχίας Πάφου, είχες καταξιωθεί ανάμεσα στο λαό ως μια αγωνιστική και ηγετική μορφή, και ήσουν πάντα «ένα» με τον κόσμο της Πάφου», γιατί – όπως είπε-  έτσι ένιωθες, και  έτσι ενεργούσες».

Ο κ Παπαδόπουλος ανέφερε ακόμη πως οι συμπολίτες και  συντοπίτες του Νίκου Πιττοκοπίτη ,  αναγνωρίζοντας την προσφορά του και τις ικανότητές του, τον εξέλεξαν τρεις φορές βουλευτή του Δημοκρατικού κόμματος και του έδωσαν μια πολιτειακή έπαλξη, για να τους υπηρετήσει.

Πρόσθεσε επίσης πως ο Νίκος Πιττοκοπίτης υπηρέτησε πιστά το Δημοκρατικό κόμμα από τη θέση του Αντιπροέδρου και έβαλε τη δική του σφραγίδα στα πιο σημαντικά επιτεύγματα του Δημοκρατικού Κόμματος, δίπλα στους ιστορικούς ηγέτες Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο.

Η παρουσία, συνέχισε του Νίκου Πιττοκοπίτη , είτε ως αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είτε ως πρόεδρος και μέλος κοινοβουλευτικών επιτροπών, ήταν πάντα δυναμική και αποτελεσματική, και ο λόγος του  καυστικός και αγωνιστικός, είχε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αίθουσα της ολομέλειας.

Ο Νίκος Πιττοκοπίτης, είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δεν ήξερε να μασά τα λόγια του, ούτε να ωραιοποιεί εκείνα που ήθελαν βελτίωση και αντιμετώπιση.

Η φωνή του, η «φωνή της Πάφου», δυνατή, καθαρή και χωρίς σκοπιμότητες έλεγε πάντα την αλήθεια και εξέφραζε αυθεντικά και ειλικρινά το αίσθημα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κόσμου».

Ήταν επίσης ο Νίκος Πιττοκοπίτης, είπε ο κ Παπαδόπουλος, ένα ξεχωριστό στέλεχος ανάμεσα στις δυνάμεις των πολιτικών και των αγωνιστών που στρατεύθηκαν δίπλα στον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο για τη σωτηρία της Κύπρου, στις δύσκολες ώρες του 2004.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως αυτό που  έχει τη μεγαλύτερη σημασία, είναι το γεγονός ότι ο Νίκος Πιττοκοπίτης, κέρδισε την αναγνώριση και την εκτίμηση του κάθε Κύπριου και της κάθε Κύπριας, που ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών διαφορών έβλεπαν στο πρόσωπο του έναν αυθεντικό, ειλικρινή και παθιασμένο υπηρέτη του λαού της Πάφου στο σύνολο της.