Ο ΣΙΚΑΠ ζητά την λειτουργία χώρου πληροφοριών και προβολής των Κέντρων αναψυχής

Ο ΣΙΚΑΠ ζητά την λειτουργία χώρου πληροφοριών και προβολής των Κέντρων αναψυχής

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Πάφου – ΣΙΚΑΠ


σε σημερινή συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς ζήτησε την λειτουργία χώρου πληροφοριών και προβολής των κέντρων αναψυχής στην Κάτω Πάφο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

Σε επιστολή που επέδωσε το ΔΣ του ΣΙΚΑΠ στον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο γίνεται αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κ Βέργα στο Δημοτικό Μέγαρο με αντικείμενο συζήτησης την απόφαση του ΔΣ ΣΙΚΑΠ για διεκδίκηση χώρου  πληροφοριών – προβολής και διαφήμισης των κέντρων αναψυχής, που βρίσκονται κυρίως, μακριά από την ενδοχώρα, μιας και η σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη με την αύξηση των ξενοδοχείων κλειστού τύπου, την ποιότητα του τουρισμού, τη μείωση της τουριστικής περιόδου, την ολοκλήρωση των παραλιακών πεζόδρομων και την οικονομική κρίση,- όπως αναφέρεται- έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην επισιτιστική βιομηχανία.

 

Αποτέλεσμα αυτού, προστίθεται στην ανακοίνωση είναι όπως τα περισσότερα κέντρα αναψυχής να είναι έτοιμα να βάλουν οριστικό λουκέτο, στέλνοντας τον κλάδο, στην αιωνιότητα

Για τους πιο πάνω λόγους ο ΣΙΚΑΠ, συνεχίζει η ανακοίνωση, κάνοντας την τελευταία του προσπάθεια για επιβίωση και σωτηρία των μελών του, ζητεί όπως του παραχωρηθεί χώρος στην περιοχή «Μπάνια» και συγκεκριμένα μπροστά από το ξενοδοχείο πρώην PORTOPAPHOS, για την δημιουργία ενός κέντρου πληροφοριών και προβολής όλων των κέντρων αναψυχής της πόλης και επαρχίας Πάφου αλλά και γενικά, παροχής πληροφοριών που χρειάζεται ο κάθε επισκέπτης και τουρίστας για την πόλη και επαρχία Πάφου.

 

Η ενέργεια αυτή του ΣΙΚΑΠ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα δώσει ζωή σε υποβαθμισμένες περιοχές και σε κέντρα αναψυχής που βρίσκονται σε αυτές και τώρα αργοπεθαίνουν. 

Στον πιο πάνω χώρο, ο ΣΙΚΑΠ θα διοργανώνει, μεταξύ άλλων, βραδιές γευσιγνωσίας, ενώ κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένη ημέρα,  επιχειρήσεις θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, που έχουν σχέση με την Κυπριακή κουζίνα και θα προβάλλουν παρασκευές εδεσμάτων, που θα μπορούν οι επισκέπτες και τουρίστες της Πάφου να απολαμβάνουν στα εστιατόριά τους σε ειδικές τιμές.

Επίσης, θα δημιουργούνται βραδιές με παρουσίαση και δοκιμή των Παφίτικων κρασιών και γενικά των ποτών που παράγει η Πάφος.

Στόχος του ΣΙΚΑΠ συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι να στείλει μηνύματα στους επισκέπτες και τουρίστες της Πάφου ότι η πόλη αξίζει πολύ περισσότερα από τα ξενοδοχεία κλειστού τύπου και πως πρέπει να προβληθούν η κουλτούρα , ο πολιτισμός , οι αρχαιότητες, και τα οινοποιεία της.

 

Ο ΣΙΚΑΠ καταθέτει επίσης πως η πρωτοβουλία του αυτή, πρόκειται να γίνει με επαγγελματισμό και σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, ούτως ώστε, να μην δημιουργηθεί η παραμικρή αμφιβολία είτε οπτικής ρύπανση, είτε ακαταστασίας, ενώ θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των όσων έχουν αναφερθεί.

Επίσης ο ΣΙΚΑΠ εισηγείται την δημιουργία λυόμενης κατασκευής 45 τετραγωνικών μέτρων με σχέδια του Δήμου Πάφου και σε συνεννόηση με τον ΣΙΚΑΠ.

Ο δήμαρχος αλλά και οι υπηρεσιακοί αντίκρυσαν θετικά το θέμα και μάλιστα έχουν υποδείξει χώρο απέναντι από το κέντρο « Μπάνια» που μπορεί να παραχωρηθεί στον ΣΙΚΑΠ για τον σκοπό αυτό.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης καταλήγει η ανακοίνωση αποφασίστηκε όπως γίνει άμεση επίσκεψη στο χώρο και στην συνέχεια ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής να επανέλθει με νέα επιστολή ώστε το θέμα θα πάει στην αρμόδια επιτροπή και από εκεί στην ολομέλεια για έγκριση.   

ΚΥΠΕ/ΚΠ/