Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Πάφου καλεί το Δ. Πάφου να μην αποκλείει τις τοπικές εργοληπτικές επιχειρήσεις

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Πάφου καλεί το Δ. Πάφου να μην αποκλείει τις τοπικές εργοληπτικές επιχειρήσεις

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Πάφου


προς τον Δήμαρχο Πάφου και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάφου, σχετικά με τους όρους δημοσίευσης της προσφοράς, που αφορά τις σωστικές εργασίες στο Νέο Δημοτικό Μέγαρο, του οποίου έχουν ανασταλεί οι εργασίες .

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντώνης Πετρίδης στην επιστολή του και αναφερόμενος στον πιο πάνω διαγωνισμό σημείωσε πως ο Σύνδεσμος ανέμενε από τον Δήμο Πάφου, ότι θα ευαισθητοποιηθεί και θα υποστηρίξει έμπρακτα τους Εργολήπτες της Επαρχίας , αφού καθίσταται θεμιτό και συνάμα επιθυμητό να δοθεί, λαμβάνοντας υπόψη των υφιστάμενων οικονομικών δεδομένων, η δυνατότητα συμμετοχής σε εταιρείες της Πάφου, δίδοντας έτσι την απαιτούμενη ενίσχυση και ενδυνάμωση της ήδη παθούσας αγοράς στην Επαρχία με τον καθορισμό λιγότερο αυστηρών Κριτηρίων Ποιοτικής Επιλογής.

Τέτοιες ενέργειες, παρατήρησε εκ μέρους του Δήμου Πάφου, αποκλείουν εκ προοιμίου, τη συμμετοχή όλων των Τοπικών Εργοληπτικών επιχειρήσεων, από ένα έργο, έστω και αν ο προϋπολογισμός αυτού είναι μόλις €250.000 ευρώ, όπως σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμη πως τα ίδια φαινόμενα είχαν συμβεί και το Δεκέμβρη του 2010, για την ανέγερση του Δημοτικού Μεγάρου, που ύστερα από παρέμβαση και πάλι του Συνδέσμου , έγινε ακύρωση του διαγωνισμού και επαναπροκήρυξη του,- όπως είπε- ο κ Πετρίδης με αρκετές οικονομικές εξοικονομήσεις προς όφελος των συνδημοτών μας.

Ευχήθηκε επίσης πως τέτοια φαινόμενα θα αποφευχθούν, σε πιθανές νέες προκηρύξεις σε έργα του Δήμου ή Φορέα του «Πάφος ‘17».

Ο κ Πετρίδης μέσω της επιστολής του κάλεσε την Τοπική Αρχή να προχωρήσει άμεσα με την ακύρωση της πιο πάνω προκήρυξης και να αναθεωρήσει τις προϋποθέσεις και τα επιπρόσθετα Οικονομικά και Ποιοτικά Κριτήρια Επιλογής που αυθαίρετα έχουν επιβληθεί, τα οποία έθεσε ο Δήμος Πάφου επιπρόσθετα των σχετικών νομοθεσιών, δίχως να υπάρχει,- όπως εκτίμησε- η οποιαδήποτε αναγκαιότητα.

Σε αντίθετη περίπτωση σημείωσε ο κ Πετρίδης, ενεργώντας για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των Μελών του, θα αντιδράσει ανάλογα.