Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε ελληνική φρεγάτα στο Λιμάνι της Λεμεσού

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την ελληνική φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ»,


η οποία έχει ελλιμενιστεί στο Λιμάνι της Λεμεσού χθες και αποπλέει το Σάββατο το απόγευμα.

Κατά την επίσκεψή του στο πλοίο, ο κ. Φωτίου έτυχε ενημέρωσης για την αποστολή, τις δυνατότητες και την επιχειρησιακή δραστηριότητα της φρεγάτας, ενώ ακολούθως ξεναγήθηκε στους χώρους της από τον Κυβερνήτη, Αντιπλοίαρχο Δ. Δημητρίου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της επίσκεψης του, ο Υπουργός είπε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή γι’ αυτόν που επισκέπτεται την ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς». Ανέφερε ότι έχει μιλήσει με τον Κυβερνήτη και το προσωπικό του, και ότι τους ευχήθηκε χρόνια πολλά, διότι σήμερα, όπως είπε, είναι μια μεγάλη γιορτή για το Πολεμικό Ναυτικό. «Χαίρομαι γιατί από αυτά που έχω ακούσει φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Και αυτό νομίζω τα λέει όλα σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου οι προκλήσεις είναι καθημερινές, σε μια περίοδο αστάθειας, σε μια περίοδο που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή», είπε ο Υπουργός.

«Υπάρχουν και οι χώρες» συνέχισε, «συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, ασφαλώς και της Κύπρου, που επιδιώκουν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη. Ένα μήνυμα θέλω να στείλω με αφορμή την επίσκεψη μου εδώ. Αυτός ο αναβαθμισμένος ρόλος, τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, ο γεωπολιτικός, ο γεωστρατηγικός είναι αν θέλετε, είναι το καλύτερο όπλο για μας για να διασφαλίσουμε και να υποστηρίξουμε, αν χρειαστεί, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες προκλήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους ‘’BARBAROS’’ που βρίσκεται ανοικτά της Κύπρου, ο κ. Φωτίου είπε ότι η πρόκληση δεν είναι μια, αλλά είναι καθημερινές.

«Έχω πει ξανά ότι αυτό το κλίμα θέλει να δημιουργήσει η Τουρκία, γιατί τη βολεύει. Δεν θα ακολουθήσουμε αυτά τα παιχνίδια των Τούρκων. Εμείς επικεντρωνόμαστε στην υλοποίηση των σχεδιασμών μας, γιατί αυτό θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν απεμπολούμε κυριαρχικά δικαιώματα. Να είστε σίγουροι όλοι ότι θα υλοποιήσουμε μέχρι το τελευταίο ‘Σ’ αυτά που έχουμε αποφασίσει όσον αφορά την αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου και τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς. Αυτό είναι ξεκάθαρο», κατέληξε ο Υπουργός.