Ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος τίμησε τρία πρόσωπα στην Πάφο

Ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος Κύπρου τίμησε για την εντιμότητα τους σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, τρεις πολίτες.

Πρόκειται για το στρατιώτη Στυλιανό Γεωργίου, ο οποίος πριν από ένα περίπου μήνα βρήκε στο χώρο του στρατοπέδου όπου υπηρετεί ένα πορτοφόλι με σημαντικό ποσό χρημάτων, το οποίο παρέδωσε αμέσως στον αξιωματικό υπηρεσίας.


Το δεύτερο τιμώμενο πρόσωπο είναι η Λουκία Φραγκουλίδη, από την κατεχόμενη Κατωκοπιά και τώρα στην Πάφο. Η κ. Φραγκουλίδη στις 7 Φεβρουαρίου βρήκε πορτοφόλι επίσης με σημαντικό ποσό χρημάτων. Αυθόρμητα και συνειδητά με τη συνοδεία του συζύγου της το παρέδωσε στην Αστυνομία, η οποία εντόπισε τον αλλοδαπό δικαιούχο του.

Το τρίτο πρόσωπο είναι ο δημοσιογράφος Πανίκος Ευριπίδου, ο οποίος στις 14 Φεβρουαρίου εντόπισε στη Λέσχη Αξιωματικών ένα πορτοφόλι το οποίο και παρέδωσε στην Αστυνομία.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος είπε πως “δουλειά δική μας είναι να στηρίξουμε τους θεσμούς του Κράτους, όπως είναι η Αστυνομία και η Γενική Εισαγγελία, ο θεσμός του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας και τα Δικαστήρια, τα οποία πρέπει να εργαστούν τα επόμενα χρόνια ακόμη πιο σκληρά και πιο μεθοδικά για να μπορέσει σ’ αυτόν τον τόπο να ξεριζωθεί η σήψη, η διαφθορά και η διαπλοκή”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου στο πλαίσιο της τελετής εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους τιμώμενους. Η πράξη τους αυτή – όπως είπε- είναι σημαντική, αφού βρήκαν ένα σημαντικό ποσό εγκαταλελειμμένο και χωρίς να μπουν στο πειρασμό να το κρατήσουν για τους ίδιους, το παρέδωσαν στην Αστυνομία τιμώντας τους ίδιους, τις οικογένειες τους, αλλά και την πόλη τους.

Ο στρατιώτης Στυλιανός Γεωργίου, που υπηρετεί στο πυροβολικό στην Κισσόνεργα, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στις 21 Φεβρουαρίου βρήκε ένα πορτοφόλι με το ποσό των 250 ευρώ, ενώ ήταν σκοπός έξω από την αποθήκη οπλισμού της Μονάδας όπου υπηρετεί.

Αμέσως, συνέχισε, το παρέδωσε στον αξιωματικό υπηρεσίας, ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε το συντονιστή και την αστυνομική διεύθυνση Πάφου, που ακολούθως το παρέδωσαν στον κάτοχο του πορτοφολιού, ο οποίος ήταν στρατιώτης στην ίδια Μονάδα .

Στην εκδήλωση έγινε εκτενής αναφορά στο ρόλο που διαδραματίζει ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου, δικηγόρος Νεόφυτος Παπαμιλτιάδους, ανέφερε πως οι έπαινοι αυτοί αποδίδονται σε όσους βρήκαν και παρέδωσαν χρήματα και τιμαλφή στην Αστυνομία.

Και στα τρία πρόσωπα, είπε ο κ. Παπαμιλτιάδους, απονεμήθηκε ο «Ευριπίδειος» ο «Δημοκρίτειος» αλλά και για πρώτη φορά ο «Φαιδώνειος» έπαινος, προς τιμή του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος ως πρώην Δημοτικός Σύμβουλος με τόλμη και επίμονη μεθοδικότητα κατάγγειλε πρωτόγνωρα σκάνδαλα στο ΣΑΠΑ.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)