Πάει για κλείσιμο το 7ο Δημοτικό – Αντιδρούν γονείς και ΠΟΕΔ

Πάει για κλείσιμο το 7ο Δημοτικό – Αντιδρούν γονείς και ΠΟΕΔ

Η μετατροπή του 7ου Δημοτικού Σχολείου στο νέο Γυμνάσιο που θα δημιουργηθεί στο κέντρο της Πάφου, αποτελεί την επιλογή της μεγάλης πλειοψηφίας των φορέων της Πάφου, όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα και σε σχετική συζήτηση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Την μετατροπή του 7ου Δημοτικού στο νέο γυμνάσιο ευνοούν μεταξύ άλλων ο Δήμος Πάφου, η Σχολική Εφορεία και οι οργανωμένοι γονείς μέσης εκπαίδευσης, κρίνοντας ότι αποτελεί την λειτουργικότερη και οικονομικότερη λύση για την δημιουργία του νέου γυμνασίου που είναι απαραίτητο στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Οι θιασώτες της θέσης αυτής υποστηρίζουν ότι οι κτιριακές και άλλες υποδομές του συγκεκριμένου δημοτικού καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ενός γυμνασίου, ενώ η συνύπαρξη σε ακτίνα μερικών εκατοντάδων μόλις μέτρων από το 7ο Δημοτικό άλλων δύο δημοτικών σχολείων παρέχει την ευχέρεια ανακατατάξεων στη δημοτική εκπαίδευση.


Προτείνεται ειδικότερα όπως μετά τη λειτουργία του νέου γυμνασίου στο χώρο αυτό, οι μαθητές του 7ου Δημοτικού μετακινηθούν παραπλεύρως στις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου νηπιαγωγείου, στο οποίο θα προστεθούν κάποιες νέες αίθουσες, προκειμένου να συστεγάσουν και το Α’ Δημοτικό.

Το κτίριο του Α’ Δημοτικού, που παρά την ιστορικότητα και το διατηρητέο χαρακτήρα του, δεν μπορεί λόγω μεγέθους να εξυπηρετήσει τις σημερινές ανάγκες, θα παραμείνει ως νηπιαγωγείο.

Η λύση αυτή προκρίνεται από την πλειοψηφία των φορέων μεταξύ της λίστας των οκτώ εναλλακτικών λύσεων που έχουν ενώπιον τους, μετά την πρόσφατη σύσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας στην Πάφο, ώστε να υπάρξει κατάληξη ενόψει της έλευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πάφο στις 3 Ιουλίου.

Στη μετατροπή του 7ου Δημοτικού σε γυμνάσιο αντιδρούν οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής εκπαίδευσης και η ΠΟΕΔ.

Πηγή: Pafosnet