Πάφος – Πόλις: Ένας δρόμος που δεν θα γίνει ποτέ…

Πάφος – Πόλις: Ένας δρόμος που δεν θα γίνει ποτέ…

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί σήμερα ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, στο δημοτικό μέγαρο, με τη συμμετοχή των βουλευτών της Πάφου και τοπικών παραγόντων, για το θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως έχει συγκληθεί σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Δήμου και Κοινοτήτων διαμερίσματος της Πόλης Χρυσοχούς, με θέμα συζήτησης τον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς υπό το φως και των πρόσφατων δηλώσεων του Υπουργού Συγκοινωνιών ότι στο παρόν στάδιο δεν μπορεί να προωθηθεί η κατασκευή του έργου.


Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς χαρακτήρισε αρνητική αυτή την εξέλιξη, δηλώνοντας ωστόσο πως δεν είναι σε στασιμότητα αυτό το έργο τώρα αλλά εδώ και πολλά χρόνια, αποδίδοντας την ευθύνη για τη μη υλοποίησή του σε όλες τις Κυβερνήσεις.

Ο κ. Οδυσσέως σημείωσε πως στο πλαίσιο της σύσκεψης θα γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για να διαφανεί πώς θα διαχειριστεί η Τοπική Αρχή αυτή την εξέλιξη.

Ο αυτοκινητόδρομος Πάφου–Πόλης Χρυσοχού,ς σημείωσε, είναι ένα από τα σημαντικά έργα του οδικού δικτύου που είναι ημιτελές.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής Αντώνης Αντωνίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι δεν εξυπηρετεί η σύγκρουση και η αντιπαράθεση με καμία άλλη περιοχή της Κύπρου για τα έργα υποδομής που διεκδικεί η κάθε περιοχή.

Είναι δικαίωμα και υποχρέωση των παραγόντων της κάθε περιοχής να διεκδικούν όποια έργα θεωρούν σημαντικά, και δικαίωμα και υποχρέωση των παραγόντων και των κατοίκων της Πάφου να διεκδικούν τα δικά τους, ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Μαζί με το έργο αυτό έχουν ανασταλεί άλλα 22 παρόμοια έργα σε όλη την Κύπρο, με απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 24 Ιουλίου του 2012, και θα πρέπει να υπάρξει ένας προγραμματισμός για το πότε θα γίνουν, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ