Πάφος FC: Άφησε δύο βαθμούς στο ΓΣΠ αν και σαφώς ανώτερη από την Ομόνοια (video)

Πάφος FC: Άφησε δύο βαθμούς στο ΓΣΠ αν και σαφώς ανώτερη από την Ομόνοια (video)

Προ του φάσματος ήττας στο ΓΣΠ βρέθηκε η Ομόνοια, όμως από πόδια αντιπάλου τελικά γλίτωσε τον βαθμό, μένοντας στο 1-1 με την Πάφο. Στους τέσσερις βαθμούς έφθασε το συγκρότημα της Λευκωσίας, στους πέντε η παφιακή ομάδα.

Αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι που έχουν απώλειες οι πράσινοι, αφού είχε προηγηθεί τη δεύτερη αγωνιστική η εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ. Η Πάφος για δεύτερη σερί παιχνίδι μένει στο 1-1 καθώς είχε φέρει το ίδιο αποτέλεσμα και με την ΑΕΚ στην προηγούμενη αγωνιστική.


Οι γηπεδούχοι είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως τις περισσότερες φάσεις τις βρήκαν οι φιλοξενούμενοι (οκτώ τελικές με τις έξι στο στόχο έναντι έξι με τις δυο στο στόχο για τους πράσινους)

Τα πράγματα στο παιχνίδι ξεκίνησαν ιδανικά για την Πάφο, μιας και στο 16’ μετά από σέντρα του Βαλακάρι, ο Σεμέδο ξέφυγε από τον Σέχου και πέτυχε το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα (σ.σ. είχε σκοράρει δύο γκολ στο 4-0 επί του ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα) και έκανε το 1-0.

Η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει γυροφέρνοντας στην περιοχή της Πάφου, όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Ρούτκο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ το ίδιο σκηνικό ήταν και στα αρχικά στάδια του δεύτερου.

Στο 56’, όμως, οι τριφυλλοφόροι βρήκαν τη λύση από πόδια του αντιπάλου, με τον Μιχαήλ στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, μετά τη σέντρα του Λέτσιας, να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει το 1-1.

Από εκεί και πέρα, και οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές, με κυριότερη τη φάση στο 89’ όταν ο Ρούτκο με υπερένταση έκοψε την κεφαλιά του Κακουλή.

Η εξέλιξη του αγώνα

89′ – Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια, μετά από μπαλιά στην περιοχή και κεφαλιά του Κακουλή με υπερένταση ο Ρούτκο έδιωξε σε κόρνερ

88′ – Aπό μακριά το σουτ ο Ντράγκομιρ, εύκολα μαζεύει ο Φαμπιάνο

84′ – Δοκιμάζει ο Παναγιώτου έξω από την περιοχή, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα

81′- Σουτ του Πάντσεον εκτός περιοχής, δεν ήταν καλό και έφυγε έξω

62′- Zήτησε πέναλτι η Ομόνοια για μαρκάρισμα του Πάντσεον στον Ζαχαρίου, εξετάστηκε από το VAR και συνεχίζεται το παιχνίδι

56′ – ΓΚΟΛ. 1-1. Μετά από σέντρα του Λέτσιακς, ο Μιχαήλ στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του

54′ – Ο Ζαίρο επιχειρεί να τελειώσει μόνος του τη φάση, κάνει σουτ έξω από την περιοχή, εύκολα στα χέρια του Φαμπιάνο

49′- Aπό μακριά προσπάθησε να απειλήσει ο Σεμέδο, χλιαρό του σουτ μάζεψε εύκολα ο Φαμπιάνο

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

58%-42% η κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, υπέρ της Ομόνοιας

Τρεις τελικές η Ομόνοια (καμία στο στόχο), τέσσερις η Πάφος (τρεις στο στόχο)

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

  • 43′- Πλασέ του Λοΐζου, πήγαινε παράλληλα προς την εστία, με τον Κβίντα να τη διώχνει σε κόρνερ
  • 28′- Σουτ του Ζάιρο, σώζει ο Φαμπιάνο
  • 20′ – Μετά από κόρνερ, ο Λέτσιακς πήρε την κεφαλιά ελάχιστα έξω η μπάλα
  • 16′- ΓΚΟΛ. 0-1. Σέντρα του Βαλακάρι, ο Σεμέδο ξέφυγε από τον Σέχου και από κοντά νίκησε τον Φαμπιάνο
  • 14′ – O Zάριο έκλεψε και έφυγε προς την εστία της Ομόνοιας και έκανε το σουτ με τον Φαμπιάνο να σώζει, ενώ σε δεύτερη προσπάθεια έδιωξε τη μπάλα ο Γιούστε
  • 6′ – O Zαχαρίου έκανε σουτ, έξω από την περιοχή, στα πλαϊνά δίχτυα της εστίας η μπάλα
  • 1′ – Έναρξη της αναμέτρησης

 Σκόρερ: 56′ αυτ. Μιχαήλ / 16′ Σεμέδο

Κίτρινες: 85′ Μιχαήλ, 88′ Κβίντα

*Κίτρινη δέχθηκαν ο τεχνικός διευθυντής της Πάφου και ο βοηθός προπονητής της Ομόνοιας.

  • Ομόνοια: Φαμπιάνο, Σέχου, Γιούστε, Χούμποτσαν, Λέτσιακς, Παναγιώτου, Μπασιρού, Λοΐζου, Ζαχαρίου (73′ Τζιωνής), Ατιέμγουεν (46′ Κακουλής), Τσέποβιτς (81′ Παπουλής)
  • Πάφος: Ρούτκο, Κβίντα, Σεμέδο, Κοβάσεβιτς (60′ Φουρ), Ζάιρο (90+1′ Μπαμπαγιάν), Αουρέλιο, Μιχαήλ, Βαλακάρι, Πάνιτς, Μπάιριτς, Πάντσεον (84′ Ντράγκομιρ)

Πηγή: Πολίτης