Πάφος FC: Έσπασε το… ευρωπαϊκό ρόδι με τριάρα και γκολάρα! (videos)

Πάφος FC: Έσπασε το… ευρωπαϊκό ρόδι με τριάρα και γκολάρα! (videos)

Η Πάφος FC επικράτησε στην παράταση με 3-0 της Ζαλγκίρις στο στάδιο ‘’Αλφαμέγα’’ και πήρε ιστορική πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.

Η Πάφος FC ξεκίνησε καλύτερα και κατάφερε να καταγράψει στα πρώτα λεπτά τελικές προσπάθειες με τους Ζάζα και Τάνκοβιτς. Μάλιστα, στο 21’ κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της όταν ο Τάνκοβιτς με πλασέ έκανε το 1-0.


Μετά το γκολ, οι ‘’γαλάζιοι’’ κατάφεραν να απειλήσουν ξανά στο 34’ με τα σουτ των Πέπε και Ζάιρο ενώ στο 36΄η Ζαλγκίρις έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζάχαρι.

Στο δεύτερο μέρος, η Πάφος είχε μεγάλη ευκαιρία στο 49’ με τον Ζάιρο ο οποίος από δύσκολη θέση δεν κατάφερε να ‘’νικήσει’’ τον Τορντάι. Η Ζαλγκίρις ‘’απάντησε’’ στις ευκαιρίες στο 58΄με το ψηλοκρεμαστό σουτ Βερμπίκας το οποίο όμως κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 61’ η Πάφος είχε και ξανά μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Τάνκοβιτς όμως και πάλι ο Τορντάι είπε ‘’όχι’’! Οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια φάση στο 79’ με το εντός περιοχής σουτ του Άντερσον το οποίο όμως ήταν άστοχο με το 1-0 να παραμένει.

Στην παράταση, η Πάφος ήταν και πάλι καλύτερη και στο 101’ με φοβερό ‘’ψαλιδάκι’’ του Άντερσον έκανε το 2-0 ενώ στο 118’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με κεφαλιά του Ντράγκομιρ.

Ταυτότητα αγώνα:

Πάφος FC:

  • Ίβουσιτς, Μπρούνο, Λούκασεν, Γκολντάρ, Μελούσο (96′ Πηλέας), Ναμ (63′ Πελάζιο), Πέπε (71′ Βαλακάρι), Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς, Ζάζα (63′ Άντερσον), Ζάιρο (113’ Μάριος Ηλία).
  • Σκόρερ Τάνκοβιτς 21′, Άντερσον 101′, Ντράγκομιρ 118′
  • Κίτρινες: –
  • Κόκκινες: –

Ζαλγκίρις:

  • Τορντάι, Μουτάσι, Ζάχαρι, Κέντις, Μποπέσου, Ματουλεβίτσιους (113′ Μιχαΐλοβιτς), Καρασίμα (113′ Σέτκους), Βερμπίτσκας, Γκολουμπίτσκα (Φοφανά 96′), Άνταλ (90′ Χόντζιτς), Πέτκοβιτς (40′ Μαζούρ).
  • Σκόρερ: –
  • Κίτρινες: Μουτάσι, Κέντις
  • Κόκκινες: Ζάχαρι

Διαιτητές: Στέφαν Έμπνερ (Ρόμπερτ Σταϊνάχερ, Μάρτιν Χόλφερ)

Πηγή: match.cy & shootandgoal