Πάφος FC: Έχασε το ντέρμπι, όμως κρατά τη δεύτερη θέση

Πάφος FC: Έχασε το ντέρμπι, όμως κρατά τη δεύτερη θέση

Το 19ο γκολ του Αντριάν Πατουλέα στη φετινή σεζόν δεν ήταν αρκετό για την Πάφο για να φύγει από το «Αμμόχωστος-Επιστροφή» με βαθμολογικό όφελος.

Στο χθεσινό (11/2) ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, η Αλκή Ορόκλινης επικράτησε με 2-1 και πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου καθώς απομακρύνθηκε κατά εννέα βαθμούς από τους Παφίτες, οι οποίοι βρίσκονται σταθερά στη 2η θέση.


Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 18′ με τον Ανδρέα Παπαθανασίου και 20 λεπτά αργότερα ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι με πέναλτι του Πατουλέα. Τελικά το νικητήριο τέρμα για την Αλκή ήρθε στο 65′ με άπιαστο σουτ του Βίνσεντ Λέτζελτερ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Με τη σημερινή της ήττα η Πάφος FC αποχαιρετά ουσιαστικά τον τίτλο, αν και υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, καθώς το +9 της Αλκής μόνο με θαύμα θα καλυφθεί βάση της αγωνιστικής εικόνας των δύο ομάδων.

Ο ρεαλιστικός στόχος, πλέον, είναι η άνοδος στην Α’ Κατηγορία μέσω των δύο άλλων θέσεων και η ομάδα της Πάφου με τους 44 βαθμούς που έχει μαζέψει έως τώρα παραμένει ακλόνητο φαβορί.

Οι ομάδες που μπορούν να την απειλήσουν είναι το Παραλίμνι και η Αγία Νάπα, οι οποίες ισοβαθμούν στην 4η θέση με 36 βαθμούς, όμως για να πάρουν τη 2η θέση συγκεντρώνουν όσες πιθανότητες έχει πλέον και η Πάφος για τον τίτλο. Και γι’ αυτές πιο ρεαλιστικός στόχος είναι η τρίτη θέση που κατέχει ο Ολυμπιακός, που έφτασε τους 38 βαθμούς.