Πάφος FC: Δοκιμάζεται εκτός έδρας

Πάφος FC: Δοκιμάζεται εκτός έδρας

Η Αλκή Ορόκλινη και η Πάφος FC έχουν τον πρώτο λόγο για την άνοδο και το ενδιαφέρον τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι στραμμένο στο ποια ομάδα θα κερδίσει έδαφος όσον αφορά την 3η θέση.

Τρεις ομάδες… τη «νοικιάζουν» αυτή την στιγμή. Πρόκειται για τον Ολυμπιακό, την Ένωση και την Αγία Νάπα ενώ παρακολουθεί από κοντά ο Οθέλλος.


Σε αυτή την αγωνιστική, τη 16η, έχουμε και πάλι ντέρμπι. Στην Αθηένου ο τοπικός Οθέλλος υποδέχεται τον Ολυμπιακό και ξέρει ότι για να μείνει σε επαφή με την άνοδο θα πρέπει να κερδίσει.
Από την άλλη οι μαυροπράσινοι δεν χαλιούνται με την ισοπαλία αλλά με νίκη αφήνουν πίσω μια ανταγωνιστική ομάδα και δεν χάνουν έδαφος στο κυνήγι της 3ης θέσης. Eίναι σε καλή φάση η ομάδα του Τακτακαλά αφού προέρχεται από νίκη 3-0 επί της Αγίας Νάπας και 2-0 επί του Εθνικού Άσσιας στο κύπελλο.

Το Σάββατο θα έχουμε επίσης την κόντρα ανάμεσα σε Αγία Νάπα και Αλκή Ορόκλινη. Το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο όσον αφορά τη βαθμολογία αφού η «αθάνατη» δεν ανησυχεί.
Θέλει όμως να παραμείνει αήττητη, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι συμβιβάζονται μόνο με τους τρεις βαθμούς για να παραμείνου σε επαφή με τις προνομιούχες θέσεις.

Η 3η της παρέας, Ένωση, έχει δύσκολη έξοδο αφού θα παίξει με την Ομόνοια στην Αραδίππου, ενώ η Πάφος FC, που είναι στο +8 από την 3η θέση, παίζει την Κυριακή στην Αθηένου (αλλαγή λόγω επανασποράς) με τον ΑΣΙΛ. Με διπλό θα βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην άνοδο.

Από εκεί και πέρα, κρίσιμος για τα χαμηλά στρώματα είναι ο αγώνας της ΠΑΕΕΚ με την ΕΝΑΔ ενώ το τελευταίο του χαρτί για σωτηρία παίζει ο Εθνικός Άσσιας με αντίπαλο τον Ακρίτα.

* Στον πίνακα των σκόρερ ο Άντριαν Πατουλέα της Πάφος FC προηγείται με δώδεκα γκολ και τον ακολουθεί με δέκα ο Ανδρέας Παπαθανασίου της Αλκής Ορόκλινης. Στην 3η θέση είναι ο Τόρες του Ολυμπιακού ενώ από εφτά γκολ έχουν οι Βίλι Σεμέδο και Ντίλαν Ντουβεντρού της Αλκής Ορόκλινη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

ΧΘΕΣ

  • ΘΟΪ Λακ. – Παρεκκλησιά 2-0

ΣΗΜΕΡΑ (14:30)

  • Αγία Νάπα – Αλκή Ορ.

ΠΑΕΕΚ – ΕΝΑΔ

  • Ομόνοια Αρ. – Ένωση
  • Oθέλλος – Ολυμπιακός

ΑΥΡΙΟ (14:30)

  • Εθνικός Άσσιας – Ακρίτας
  • ΑΣΙΛ – Πάφος FC

Πηγή: Πολίτης