Πάφος FC: Κάνει πορεία “πρωταθλητισμού” για να προλάβει την εξάδα στο finish!

Πάφος FC: Κάνει πορεία “πρωταθλητισμού” για να προλάβει την εξάδα στο finish!

Μεγάλη νίκη με 2-0 επί του ΑΠΟΕΛ πέτυχε η Πάφος η οποία έπιασε την 6η θέης την ΑΕΛ. Η ομάδα του Κάμερον Τόσακ με δυο τέρματα του Βαλακάρι (57’, 68’ ), κέρδισε του γαλαζοκίτρινους και τους άφησε στο -4 από την κορυφή και δεν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Ανόρθωσης από τον Εθνικό Άχνας.

ΔΟΚΑΡΙ με Σάβιτς

Δυνατά μπήκε ο ΑΠΟΕΛ στα πρώτα λεπτά κόντρα στην Πάφο. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έψαξε το γρήγορο τέρμα το οποίο θα βοηθούσε σημαντικά στην συνέχεια του αγώνα ωστόσο στο 6ο λεπτό στάθηκε άτυχη. Αυτό γιατί το σουτ του Σάβιτς μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Ντε Βινσέντι βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Ρούτκο με την μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία του Ουκρανού τερματοφύλακα.


Λίγο έξω η μπάλα

Μετά το δοκάρι του Σάβιτς ο ΑΠΟΕΛ έφτασε ακόμη μια φορά κοντά στο να ανοίξει το σκορ ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ο Γιέφτοβιτς η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ρούτκο.

Ανούσια κατοχή

Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που κρατούσε την μπάλα με την κατοχή να φτάνει ακόμη και στο 58% ωστόσο η κατοχή ήταν ανούσια για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη η οποία δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Ρούτκο.

Κλασική με Βά

Όσο περνούσαν τα λεπτά η Πάφος έβγαινε συχνότερα στην περιοχή του Μπέλετς και λίγο έλειψε στο 41ο λεπτό να κάνει την ζημία. Σε μια από τις αντεπιθέσεις η ομάδα του Κάμερον Τόσακ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ ωστόσο το πλάσε που επιχείρησε ο Βα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μπέλετς.

Μεγάλο «όχι» του Ρούτκο

Στο 43ο λεπτό ήρθε η πρώτη κλασική για τον ΑΠΟΕΛ με τον Τάμαρι να κάνει το σουτ εντός περιοχής και τον Ρούτκο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ κρατώντας τυο μηδέν για την Πάφο.

Νέο «οχι» του Ρούτκο και πέναλτι για την Πάφο

Στο 56ο λεπτό η ΑΠΟΕΛ έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ ωστόσο ο Τάμαρι τα\ην τελευταία στιγμής άνοιξε την μπάλα αρκετά και έδωσε την ευκαιρία στον Ρούτκο να βγει και να διώξει την μπάλα. Στην αντεπίθεση η Πάφος κέρδισε πέναλτι σε επαφή που είχε ο Καμπράλ με τον Μιχαϊλοβιτς.

Βαλακάρι και 1-0

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Βαλακάρι με τον νεαρό Φιλανδό να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να δίνει προβάδισμα την ομάδα του στο 57ο λεπτό.

ΓΚΟΛΑΡΑ του Φιλανδού και 2-0

Δέκα λεπτά αργότερα που πήρε κεφάλι στο σκορ η Πάφος με τον Βαλακάρι ο Φιλανδός πέτυχε και το 2-0 κόντρα στην Πάφο. Ο νεαρός Φιλανδός χωρίς να το σκεφτεί πήρε την μπάλα από το ύψος της περιοχής και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μπέλετς για το 2-0.

Πάφος: Ρούτκο, Βαλεριάνος, Αραγιούρι, Λαφράνς, Σιρόκ, Πανός (71’ Φόλπμπεργκ), Βά (82’ Ράκελς), Βαλακάρι, Μπεσάρα, Καμπράλ, Μπερικό (64’ Νέμετς)

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Χαλένιους (59’ Πάβλοβιτς), Ντε Βινσέντι, Τάμαρι, Βούρος, Γιένσεν, Ιωάννου, Γιέφτοβιτς (64’ Βιντιγκάλ), Σάβιτς, Μιχαϊλοβιτς, Άλεφ (71’ Μακρής)

Σκόρερ: 57’, 68’ Βαλακάρι / –

Κίτρινες: Σίροκ, Λαφράνς, Πάνος, Βά / Βούρος, Πάβλοβιτς, Μιχαϊλοβιτς

Κόκκινες: – / –

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μιχαηλίδης Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας

Πηγή: Sigmalive