Πάφος FC: Με συγκάτοικο τον Απόλλωνα στην κορυφή

Πάφος FC: Με συγκάτοικο τον Απόλλωνα στην κορυφή

Ο Απόλλωνας επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Ανόρθωσης στο μεταξύ τους παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πέτυχε ένα σπουδαίο και σημαντικό διπλό σε ντέρμπι -προερχόμενος μάλιστα από ευρωπαϊκό αγώνα- και ”έπιασε” την Πάφος FC στους 14 βαθμούς !

Στο πρώτο μέρος του αγώνα, η γηπεδούχος ομάδα της Ανόρθωσης, μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα είχε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν αρκετά πιο επιθετική από τον Απόλλωνα. Μάλιστα στο 20λεπτο αυτό δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις όπως στην φάση διαρκείας στο 13′ με τους Ουάρντα και Ουαρίς και στο 16′ με το σουτ του Πάντσεον.


Ακολούθως, ο Απόλλωνας ανέβασε ”στροφές” και στο 25′ μετά από αντεπίθεση, ο Βα έφυγε από αριστερά, έκανε την κάθετη στον Χέντι ο οποίος στο τετ-α-τετ με τον Λόρια δεν έκανε καλό κοντρόλ και συγκρούστηκε με τον Γεωργιανό. Τρία λεπτά αργότερα, στο 28′ ο Γιόστεν έκανε από δεξιά τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι ο Πίττας έκανε την προβολή ωστόσο έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 41ο λεπτό η Ανόρθωση είχε και αυτή μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει όταν ο Πάντσεον εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ουάρντα από κοντά έκανε την κεφαλιά αλλά ο Γιοβάνοβιτς μπλόκαρε την μπάλα κρατώντας το 0-0 το οποίο ήταν και τελικό σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση ήταν λίγο πιο κινητική στο ξεκίνημα ωστόσο η ομάδα του Νταβίντ Καταλά από το 55′ και έπειτα ανέβασε τον ρυθμό της και έγινε πιο επιθετική. Στο 65′ μάλιστα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κολ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πίττας έκανε την καρφωτή κεφαλιά για το 1-0 υπέρ του Απόλλωνα.

Η ομάδα της Λεμεσού είχε λίγα λεπτά αργότερα, στο 72′ και δοκάρι μετά από μακρινό σουτ του Ντιγκινί ενώ στο 78′ σκόραρε εκ νέου με τον Πίττα ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Πηγή: Match.cy