Πάφος FC: Ντέρμπι κορυφής σήμερα με Αλκή

Πάφος FC: Ντέρμπι κορυφής σήμερα με Αλκή

Με ντέρμπι κορυφής συνεχίζεται σήμερα η 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας.

Η Πάφος αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Αλκή εκτός έδρας και με διπλό θα πλησιάσει την κορυφή και θα έχει καλές πιθανότητες για τον τίτλο, ενώ παράλληλα δεν θα δώσει δικαιώματα για την υπόθεση άνοδος. Αυτή τη στιγμή έχει διαφορά εννιά βαθμών από την 4η θέση.


Η πρωτοπόρος Αλκή με νίκη επί της 2ης Πάφου θα βρεθεί μία ανάσα και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού η άνοδος για την «αθάνατη» θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Σημαντικά όμως παιχνίδια θα δώσουν Ολυμπιακός και Ένωση που ισοβαθμούν στην 3η θέση. Οι μαυροπράσινοι παίζουν εκτός έδρας με την ΠΑΕΕΚ, ενώ οι βυσσινί πάνε στη Λευκωσία για να αντιμετωπίσουν τον Εθνικό Άσσιας, ο οποίος καίγεται για βαθμούς αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πίνακα. Ο Ολυμπιακός, μετά το χαστούκι στην έδρα του, έχασε το πλεονέκτημα που είχε και τώρα δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες. Από την άλλη, η Ένωση θα πρέπει να προσέξει την άμυνά της αν θέλει να φύγει με κέρδος από την έδρα του Εθνικού Άσσιας.

Η Αγία Νάπα, που είναι κοντά στην 3η θέση, έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη απέναντι στην ΕΝΑΔ που είναι στα χαμηλά στρώματα, ενώ ο Οθέλλος πάει στη Λακατάμια για να κοντραριστεί με το ΘΟΪ Λακατάμιας, το οποίο προέρχεται από τις μεγάλες νίκες επί Ένωσης και Ολυμπιακού.

Τέλος, σημαντικό παιχνίδι θα γίνει ανάμεσα σε ΑΣΙΛ και Ομόνοια Αραδίππου. Οι μεν γηπεδούχοι θέλουν νίκη για να ξεμπερδεύουν μια και καλή από τις θέσεις του υποβιβασμού, ενώ τα «περιστέρια» για να ανασάνουν προσωρινά αφού είναι σε δύσκολη θέση.

Μάχη των σκόρερ

Στο σημερινό παιχνίδι ανάμεσα σε Αλκή και Πάφου κοντράρονται και οι πρώτοι σκόρερ. Ο Αντριάν Πατουλέα της παφιακής ομάδας οδηγεί την κούρσα με 18 και τον ακολουθεί με 13 ο Ανδρέας Παπαθανασίου. Στα εννιά βρίσκονται επίσης άλλοι δύο παίκτες της «αθάνατης», οι Ντίλαν Ντουβεντρού και Βίλι Σεμέδο. Μαζί τους είναι και ο Φρέιτας του Ολυμπιακού, ενώ στα εφτά γκολ βρίσκουμε τον Θανέλα Ταξιάρχη που αγωνίζεται τώρα στο ΘΟΪ (προηγουμένως ήταν στον Ακρίτα), τον Μάρκο Μιχαήλ του ΑΣΙΛ και τον Έλντερ Κάστρο του Ολυμπιακού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (όλα στις 15:00)

  • Αγία Νάπα – ΕΝΑΔ
  • Ακρίτας – Παρεκκλησιά
  • Αλκή Ορ. – Πάφος FC
  • Εθνικός Άσσιας – Ένωση
  • ΠΑΕΕΚ – Ολυμπιακός
  • ΘΟΪ Λακατάμιας – Οθέλλος
  • ΑΣΙΛ – Ομόνοια Αρ.

Πηγή: Πολίτης