Πάφος FC: Πάει για θετικό αποτέλεσμα στο Μακάρειο (19:00)

Πάφος FC: Πάει για θετικό αποτέλεσμα στο Μακάρειο (19:00)

Τις βάσεις πρόκρισης θέλει να θέσει σήμερα η Πάφος FC που αντιμετωπίζει τη Δόξα στο Μακάρειο (19:00) στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του θεσμού. Η διάκριση μέσω κυπέλλου αποτελεί τον μεγάλο στόχο για την παφιακή ομάδα, που θα τα δώσει όλα για να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Για να το πετύχει όμως αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ενώ πρέπει να υπολογίσει πολύ σοβαρά τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Η τεχνική ηγεσία έχει σαφή εικόνα για την αντίπαλο και ετοιμάζει πλάνο απόδρασης με θετικό αποτέλεσμα από το Μακάρειο.


Η ομάδα ξεκουράστηκε τη Δευτέρα, αφού την Κυριακή υπήρχε το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, το τεχνικό επιτελείο έδωσε τις τελευταίες του οδηγίες στις ασκήσεις τακτικής, ενώ ζήτησε από τους παίκτες πάθος, συνεχές τρέξιμο και πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο και προσοχή στην άμυνα.

Στόχος των κυανόλευκων είναι να σκοράρουν και να μην δεχθούν γκολ για να έχουν αβαντάζ ενόψει του επαναληπτικού. O εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Πολύβιος Παλιούρας δήλωσε σχετικά στο «Γ»: «Είμαστε πανέτοιμοι ενόψει της πολύ σημαντικής αναμέτρησης για το κύπελλο απέναντι στη Δόξα Κατωκοπιάς. Στόχος είναι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο θα μας βοηθήσει στον επαναληπτικό να πάρουμε την πρόκριση. Πρόκειται για δύσκολο παιχνίδι καθώς θα αντιμετωπίσουμε μια αρκετά καλή ομάδα. Παρά τις απουσίες, η ομάδα μας έχει δείξει πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις».

Όσο για το τι πρέπει να προσέξει η Πάφος FC, σχολίασε: «Χρειάζεται αρκετή προσοχή στα μετόπισθεν καθώς η Δόξα είναι αρκετά καλή στο επιθετικό κομμάτι και υπομονή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τουλάχιστον ένα γκολ». Ο προπονητής της ομάδας Στίβεν Πρέσλι δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Φυλακτού και τους τραυματίες Ντομίγκεζ, Χόριτς και Βάλντο. Ο Λούκας Ντομίγκεζ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης από αύριο.

Η ομάδα αναμένεται να παραταχθεί με το αγαπημένο σύστημα του Σκωτσέζου προπονητή, το 4-4-2. Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Κόπριβετς, στο κέντρο της άμυνας οι Ταραβέλ και Γκουλόν, ενώ δεξιά και αριστερά στην άμυνα οι Κομπανί και Moστεφά. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση οι Πογέτ και Ρόκουλιτς ως αμυντικά χαφ, ενώ σε πιο ελεύθερο ρόλο θα είναι οι Μπρουλς και Ντεούλ. Το δίδυμο στην επιθετική γραμμή θα αποτελείται από τους Μπεριγκό και Σικόρσκι.

Πηγή: Πολίτης