Πάφος FC: Σκόρπισε τον Άρη στους… 6 ανέμους!

Πάφος FC: Σκόρπισε τον Άρη στους… 6 ανέμους!

Πριν την έναρξη του αγώνα ο Άρης βρισκόταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας που οδηγεί απευθείας στη δεύτερη κατηγορία, με ένα βαθμό λιγότερο από Ολυμπιακό και δύο από Σαλαμίνα.

Ήθελε τη νίκη πάση θυσία ώστε να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Σαλαμίνα και να ξεφύγει από τη ζώνη της διαβάθμισης.


Ένας μαγικός Σικόρσκι όμως που έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και πέτυχε τρία τέρματα, έδωσε μεγάλο διπλό στην Πάφο (0-6) η οποία κάνει τους βαθμούς της 24 και παίρνει ανάσα για τα κρίσιμα παιγνίδια που ακολουθούν. Μαγικός και ο Ντεούλ στο δεύτερο ημίχρονο ο οποίος αντικατέστησε τον Σικόρσκι και πέτυχε άλλα τρία τέρματα!

Ο Άρης μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα αλλά από εκεί και πέρα, η Πάφος έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και με τρία τέρματα του Σικόρσκι, πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενη με 0-3.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι μπήκε δυνατά ο Άρης αφού δεν είχε άλλη επιλογή, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι κενοί χώροι που έβρισκε η Πάφος ήταν αρκετοί και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις και για άλλα τέρματα. Ένα τέρμα που ήρθε με εκπληκτικό φάουλ του Ντεούλ, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Σικόρσκι στο ημίχρονο. Και στο καπάκι ήρθε και δεύτερο τέρμα από τον Ντεούλ, με την Πάφο να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε την Πάφο να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη που την ανεβάζει στους 24 βαθμούς ενώ ο Άρης έμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού.

Πρώτο ημίχρονο

Ο Άρης ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιγνίδι και μάλιστα στο πρώτο λεπτό δύο σουτ που επιχείρησαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας κόντραραν σε αμυντικούς. Δύο λεπτά αργότερα ο Γιούσεφ έκανε το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά έξω.

Όσο περνούσε η ώρα όμως, η Πάφος άρχισε να ισορροπεί το παιγνίδι και να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Και στην πρώτη της ευκαιρία που βρήκε στο παιγνίδι άνοιξε το σκορ. Ήταν η εκτέλεση φάουλ στο 18΄, με τον Σικόρσκι να παίρνει την κεφαλιά και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του.

Μάλιστα, ήταν η ομάδα της Πάφου που συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 27΄είχε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ήταν το σουτ του Ρόκουλιτς, με τη μπάλα να αποκρούεται από τον Μουλόπουλο πριν καταλήξει στα δίχτυα. Προηγήθηκε κομπίνα των ποδοσφαιριστών της Πάφου σε εκτέλεση κόρνερ.

Πριν την ευκαιρία αυτή της Πάφου, ένα σουτ του Ρόκουλιτς στο 23΄αποκρούστηκε εξαιρετικά σε κόρνερ από τον Κόπριβετς.

Η Πάφος εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι στο παιγνίδι και στο 34’ ο Σικόρκσι σκόραρε ξανά, κάνοντας δύο τα προσωπικά του τέρματα.

Ο Μπεριγκό απέναντι από τον Νουρεντινόφσκι έκανε το κοντρόλ και το σουτ με τον τερματοφύλακα του Αρη να αποκρούει εξαιρετικά με τα πόδια. Η μπάλα έφθασε όμως στον Σικόρσκι ο οποίος σε κενή εστία πέτυχε το τέρμα.

Ο Σικόρσκι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο και στο 42’ μετά από εξαιρετική ομαδική ενέργεια των παιχτών της Πάφου, έκανε τα τέρματα για την ομάδα του τρία!

Η μπάλα έφθασε δεξιά στον Μπεριγκό ο οποίος γύρισε στον Σικόρσκι, απέφυγε τον αντίπαλό του και με σουτ έκανε χατ τρικ σε ένα μόνο ημίχρονο!

Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο όπου η Πάφος μετά τα πρώτα λεπτά που μπήκε δυνατά ο Άρης, έκανε ότι ήθελε, πέτυχε τρία τέρματα με τον Σικόρσκι ενώ μπορούσε και για περισσότερα αν ήταν πιο προσεκτικοί οι ποδοσφαιριστές της στην τελική προσπάθεια.

Δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για τον Άρη, στο 47’. Η μπάλα έφθασε στον Εγγλέζου, έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πήγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κόπριβετς.

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με όρεξη να πιέσει από ψηλά καθώς δεν είχε και άλλη επιλογή με το σκορ να είναι 0-3 για την Πάφο.

Όσο περνούσε η ώρα όμως ο Άρης άφηνε ανοιχτούς χώρους στα μετόπισθεν με την Πάφο να βρίσκει κενούς χώρους και να απειλεί με ένα τέταρτο τέρμα.

Στο 56΄ο Ντεούλ και στο 63΄ο Μπρουλς έκαναν δύο πολύ καλά σουτ τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο.

Στο 73΄ήταν η σειρά του Μπεριγκό να απειλήσει, αλλά το σουτ του κόντραρε στον Κούσα και κατέληξε κόρνερ.

Το τέταρτο τέρμα ήρθε όμως στο 81΄και ήταν εκπληκτικό. Ο Ντεούλ, ο οποίος αντικατέστησε τον Σικόρσκι, με εκπληκτικό φάουλ από μακριά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νουρεντινόφσκι και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ντεούλ πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα! Ο Γιάνζα από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Ντεούλ από πολύ κοντά έκανε πέντε τα τέρματα της Πάφου!

Και όμως, το παιγνίδι δεν τελείωσε εδώ! Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντεούλ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και πέτυχε το τρίτο του τέρμα και το έκτο συνολικά της Πάφου η οποία πανηγύρισε μία απίστευτη νίκη μέσα στη Λεμεσό!

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόσκι, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Παχίπης (77’ Παναγή), Μαραγκουδάκης, Ντρομπάροφ, Εγγλέζου, Αζίζ (39’ Ιονίτα), Κούσας, Γιούσεφ (62΄Φράγκου), Ταπόκο

ΠΑΦΟΣ: Κόπριβετς, Κομπανί, Σικόρσκι (46’ Ντεούλ), Μπρουλς (72’ Σταύρου), Φυλακτού, Ρόκουλιτς (58’ Πογιέτ), Τάραβελ, Γιάντζα, Μπεριγκό, Μοστέφα, Γκουλόν

Πηγή: Protathlima.com