Πάφος2017: Έκθεση φωτογραφίας – Πέτρα και Θάλασσα

Πάφος2017: Έκθεση φωτογραφίας – Πέτρα και Θάλασσα

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Πάφος 2017 ανακοινώνουν τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων φωτογράφων, με τον τίτλο Πέτρα και Θάλασσα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πάφος 2017.

Το σκεπτικό της έκθεσης συνοψίζεται ως ακολούθως:

Η πέτρα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μοίρα του κυπριακού λαού, και η θάλασσα, βασικό στοιχείο ως προς τη διαμόρφωση της ιδιοσυγκρασίας του, θα αποτελέσουν τη βασική θεματική της έκθεσης και της ποιητικής συνάντησης. Το γυμνό πλαστικό κάλλος του βραχώδους τοπίου, συναντά τη ροϊκότητα της θάλασσας. Μια περιπλάνηση μέσα από πέτρες ριζωμένες βαθιά στο χώμα, αγάλματα, βότσαλα στην ακρονησίδα αυτή της Μεσογείου. Η θάλασσα ως πολιτισμική αξία, ως χώρος ευτοπίας, ανοιχτός στην ετερότητα. Ένας διάλογος εικόνας και λόγου μέσα από μια συνεύρεση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δημιουργών.


Όσοι φωτογράφοι, Ελληνοκύπριοι ή Τουρκοκύπριοι, επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση θα πρέπει να αποστείλουν portfolio με φωτογραφίες τους στον επιμελητή της έκθεσης Πλάτωνα Ριβέλλη στην ηλεκτρονική του διεύθυνση ([email protected]). Οι φωτογραφίες του portfolio και κατ’ επέκταση της έκθεσης αρκεί να αναφέρονται γενικά στο εν λόγω θέμα χωρίς περιορισμούς ή προσδιορισμούς τοπικούς και γεωγραφικούς.

Το portfolio πρέπει να περιλαμβάνει από 5 έως 10 φωτογραφίες (έγχρωμες, ασπρόμαυρες ή ανάμικτες) σε ανάλυση 2000 pixels (για τη μεγάλη πλευρά), και να συνοδεύεται εκτός από το όνομα του φωτογράφου και από το τηλέφωνο του, καθώς και από την ταχυδρομική και την ηλεκτρονική του διεύθυνση. Τελική ημερομηνία υποβολής portfolios για συμμετοχή φωτογράφων: 1η Μαρτίου 2017.

Ο επιμελητής θα επιλέξει τους φωτογράφους που θα συμμετάσχουν στην έκθεση με αποκλειστικώς καλλιτεχνικά κριτήρια. Η επιλογή των φωτογράφων όμως δεν θα σημαίνει κατ’ ανάγκην και την επιλογή των φωτογραφιών που θα υποβληθούν. Όσοι φωτογράφοι επιλεγούν θα παραμείνουν σε επικοινωνία με τον επιμελητή για τη διαμόρφωση του τελικού portfolio που θα εκτεθεί, το οποίο μπορεί τελικώς να περιλαμβάνει και άλλες φωτογραφίες, χωρίς περιορισμό αριθμού, ο οποίος μπορεί να ποικίλλει από φωτογράφο σε φωτογράφο. Η επικοινωνία με τον επιμελητή μπορεί να γίνεται -για τους μη γνωρίζοντες ελληνικά- στην αγγλική ή στη γαλλική γλώσσα.

Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν πρόσωπα αναγνωρίσιμα, ο φωτογράφος έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους και να διαβεβαιώσει σχετικώς τους διοργανωτές.