Πάφος2017: Αναβάθμιση του Μουσείου

Πάφος2017: Αναβάθμιση του Μουσείου

Επίσκεψη εργασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου πραγματοποίησαν οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων Τζούλια Τζώρτζη.


 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Pafos2017, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλουν ο Οργανισμός και το Τμήμα Αρχαιοτήτων για την αναβάθμιση του Μουσείου, ενόψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις ανέλαβε την πρωτοβουλία να υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για τον σχεδιασμό των κήπων του Μουσείου, ως συνέχεια αντίστοιχων προτάσεων που υπέβαλε η ομάδα υποδομών του Pafos2017 για τους εσωτερικούς χώρους.

Μέσα από τις προτάσεις αυτές επιχειρείται η αξιοποίηση και ανάδειξη του Μουσείου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ώστε να προσφέρεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει μια ουσιαστική πολιτιστική εμπειρία με άνετο και λειτουργικό τρόπο σε ένα ελκυστικό και διδακτικό περιβάλλον.

Ως γνωστόν, το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις ανέλαβε και υλοποίησε πρόσφατα τον σχεδιασμό των κήπων της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, γεγονός που προσθέτει μια πολύτιμη εμπειρία στην επιχειρούμενη προσπάθεια για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης μας.